Prvi Karlovački

Osigurana prehrana studenata Veleučilišta u Karlovcu

05.11.2019

Karlovac

Uspješna inicijativa Studentskog zbora, Mladeži HDZ-a Karlovačke županije i Savjeta mladih Karlovačke županije

Osim kvalitetnog obrazovanja neupitna je i važnost prehrane koja bi studentima trebala uvijek biti lako dostupna. Prehrana predstavlja jednu od osnovnih životnih potreba. Esencijalna je za zdravlje, a onda i za kvalitetno učenje, a mnogi studenti, boraveći u Karlovcu i udaljeni od svojih domova, jedino u studentskim menzama mogu pojesti topli obrok prikladan njihovu budžetu.

– Želimo li vidjeti promjenu u svijetu oko nas, moramo sami biti dio promjene. Iako smo mladi, svjesni smo činjenice da samo ustrajnim radom možemo potaknuti i dovesti do konkretnih poboljšanja i promjena u društvu, priopćili su iz Mladeži HDZ-a Karlovačke županije koja je prva reagirala na spomenuti problem i inicirala rješavanje istoga.

Mladi su svojom ustrajnošću zaista i uspjeli. Karlovački studenti neće ostati bez prehrane nakon što je u razgovoru s direktorom Studentskog centra, Željkom Šančićem, dogovoreno da će Karlovačka županija i Grad Karlovac doznačiti sredstva, i to svatko po 50.000,00 kuna za financiranje prehrane studenata za narednih 10 mjeseci.

– Ovim putem upućujemo zahvalu Karlovačkoj županiji i Gradu Karlovcu na rješavanju problema oko osiguravanja prehrane studentima Veleučilišta u Karlovcu, koji su postignuti zahvaljujući inicijativi Studentskog zbora, Mladeži HDZ-a Karlovačke županije i našeg angažmana. Zadovoljstvo nam je da smo uspjeli osigurati našim studentima jednu od komponenti u njihovom periodu studiranja, te ćemo i ubuduće pratiti problematiku mladih i djelovati na rješavanju njihovih problema, poručuju članovi Savjeta mladih Karlovačke županije.

Prema neslužbenim informacijama karlovački studenti imat će menzu u prostoru restorana Pleter u Domu OSRH Zrisnki, no još se čekaju službene potvrde i izjave. (ls)