Općina Bailović

Osiguran smještaj za svu djecu jasličke i vrtićke dobi s područja Barilovića

VIŠE IZ RUBRIKE

Gradi se još jedan vrtić

Kapacitet će biti 76 djece od čega tri skupine jasličke i dvije skupine vrtićke

Općina Barilović uspješno je kandidirala projekt izgradnje još jednog vrtića uz postojeći u Belajskim Poljicama.

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja dodijeljena su maksimalna sredstva u iznosu od 812.260 eura po ovom natječaju. Kako je procijenjena vrijednost od 1,8 -2 milijuna eura ostala sredstva povlačiti će se iz raspoloživih natječaja pri resornim ministarstvima ali i sredstvima općinskog proračuna.

Vrtić će biti izgrađen odmah uz postojeći za koji je zemljište već otkupljeno. Kapacitet će biti 76 djece od čega tri skupine jasličke i dvije skupine vrtićke dobi što će ukupno biti 128 u Belajskim Poljicama te 32 u Bariloviću koji je trenutno u izgradnji, a vrata će otvoriti u rujnu 2025. godine.

-Trenutno radimo na ishoditi dozvola za gradnju gdje očekujemo da ćemo do kraja 2024. godine imati građevinsku dozvolu te ugovoriti izvođača i započeti izgradnju. Plan završetka radova i useljenja u vrtić je rujan 2026. godinaZavršetkom ovih projekata biti će osiguran smještaj za svu djecu jasličke i vrtićke dobi s područja Barilovića, ali i nekoliko mjesta za djecu iz susjednih gradova, izvijestili su iz općine.