Rješenje je to za suvremeniji oblik odgojno-obrazovnog rada, cjelodnevnu nastavu i prelazak u jednu smjenu, a kako saznajemo Ministarstvu je taj projekt prihvatljiv

OŠ Turanj dobila novo i sigurnije školsko igralište, slijedi nadogradnja zgrade od oko 1400 kvadrata

VIŠE IZ RUBRIKE

  Učenici, ali i djelatnici OŠ Turanj napokon su dočekali novo i sigurnije školsko igralište. Nakon što je staro igralište koje se nalazilo odmah uz prometnicu D1, prenamijenjeno u veliko parkiralište, mališani će sada u svojoj igri uživati iza same školske zgrade, na sigurnijem mjestu za njihov boravak, ali i edukaciju. Radovi na novom igralištu počeli su 27.srpnja 2021., izvođač radova bila je tvrtka Niskogradnja, a radove je financirao Grad Karlovac u iznosu od 836 tisuća kuna.

  -Novo igralište dignulo je na višu razinu sigurnost izvođenja nastave i boravka djece. Ono ujedno diže kvalitetu življenja svih mještana lokane zajednice koji će i dalje dolaziti ovdje u svoje slobodno vrijeme. Igralište je manji dio glavnog projekta nadogradnje OŠ Turanj čime bi riješili i omogućili suvremeniji oblik odgojno-obrazovnog rada, cjelodnevnu nastavu i prelazak u jednu smjenu. Sva je dokumentacija spremna i poslana, čeka se suglasnost nadležnog Ministarstva i osiguravanje financijskih sredstava vjerojatno iz EU fondova, rekla je ravnateljica škole Snježana Žunac.

  Nadogradnjom škole dobit će se oko 1400 kvadratnih metara.

  -Tu bismo preselili kompletnu razrednu nastavu, to je osam učionica na prizemlju i prvom katu. S time da treba dodati kako postojeći objekti škole ne zadovoljavaju naše potrebe za djecu s tjelesnim oštećenjima. Škola je puna arhitektonskih barijera koje bismo riješili upravo nadogradnjom. Sadržaji kao što je knjižnica, blagovaonica, informatički kabinet bili bi smješteni u prizemlju novoga prostora, dodala je.

  Završene radove obišao je gradonačelnik Damir Mandić koji je zahvalio ravnateljici, izvođaču i cijeloj školskoj ekipi na radu.

  -U dosadašnjim razgovorima koje smo imali s Ministarstvom projekt nadogradnje škole je prihvatljiv. Kada dobijemo suglasnost Ministarstva OŠ Turanj, kao i OŠ Mahično, prijavit ćemo u NPO.