Prvi je dan škole

OŠ Švarča ima sve više učenika, prvašića je 17 više nego lani

VIŠE IZ RUBRIKE

Zvonilo je!

Školu na Švarči u ovoj školskoj godini pohađa 390 učenika, ravnateljica kaže da im ponestaje prostora

Prvi je dan nastave i u karlovačkim školama, a u 11 gradskih osnovnih škola ukupno je 3.646 učenika. Posebno je danas svečano za 415 prvašića. Sve su škole za svoje nove učenike i njihove roditelje pripremile priredbe, a u Osnovnoj školi Švarča nešto je više razloga za slavlje početkom nove školske godine.

Priredbu dobrodošlice organizirali su na novouređenom trgu ispred škole, a uređeno je i novo parkiralište, no to nisu jedine dobre vijesti kojima se u ovoj školi mogu pohvaliti.

-Zadovoljni smo što imamo tako lijepi prostor za naše učenike, roditelje, ali i za sve mještane ovog lijepog kvarta. Radovi su zaista bili gotovi u rekordnom roku. Osim toga imamo porast broja učenika svake godine pa je i to jedan od razloga zašto smo sretni. Ove godine smo upisali 52 prvašića u dva razreda, to je porast za 17 učenika u odnosu na prošlu školsku godinu, a imamo još i upise od drugog do osmog razreda, znači ljudi koji doseljavaju ovdje imaju još učenika za našu školu, rekla je ravnateljica Andreja Željković.

OŠ Švarča u ovoj školskoj godini ima 390 učenika i svake godine sve ih je više pa je ravnateljica u svom pozdravnom govoru poručila predstavnicima gradske uprave da imaju školu na umu, jer postaje im pomalo tijesno.

-Nama je već ponestalo prostora, ali nekako još uspijevamo. Imali smo radove unutar škole, pregrađivali smo učionice, imamo novu učionicu u holu škole i sad smo zapravo iscrpili sve mogućnosti. Radujemo se svakom novom učeniku, ali u ovom dijelu pedagoškog standarda nam treba još podrška, naglasila je ravnateljica.

Na priredbi su bili i gradonačelnik Damir Mandić i pročelnica Draženka Sila Ljubenko. Mandić je svima zaželio sretan početak nastavne godine.

-Škola je mjesto obrazovanja, ali škola je mjesto gdje se djeca moraju osjećati i sigurno i veselo. Ocjene su mjerilo rada, ali ne trebaju bit jedini cilj školovanja. U tom jednom povjerenju roditelja prema nastavnicima vjerujem da će i ova školska godina biti na zadovoljstvo svima. Iskoristio bih i prigodu i pozvao sve roditelje i nastavnike da učenicima svrate pažnju na sve ove radove koji su blizu škola, da zaigranost djece imamo na umu i da svi vodimo brigu da se ne dogodi kakva nesreća, poručio je gradonačelnik.

Obišao je novouređeno parkiralište, a u uređenje okoliša škole Švarča uloženo je oko 330 tisuća eura.

-I ovog ljeta smo odradili određena tekuća investicijska održavanja, jedno od kapitalnih ulaganja je bilo u OŠ Švarča. To je bio uređenje parkinga i ovog trga ispred škole, a radi se prije svega o sigurnosti učenika. Ukupno je 39 parkirnih mjesta, a dva su za osobe s invaliditetom. Ovo je projekt koji je OŠ Švarča dugo čekala i zadovoljni smo to uspjeli odraditi, istaknuo je Mandić.