Oružana pljačka na benzinskoj u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

  U protekla 24 sata na području PU karlovačke evidentirana su četiri kaznena djela i tri prometne nesreće od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom i dvije s lako ozlijeđenim osobama, rekao je voditelj smjene u OKC-u Jadranko Makarić. Izdvojio je pljačku i krađu u Zvijezdi.

  -Noćas nešto prije 1 sat na benzinskoj postaji u gradskoj četvrti Zvijezda  u Karlovcu, nepoznati maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio je razbojništvo nad 54- godišnjim djelatnikom te ukrao novac. Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a u cilju pronalaska počinitelja policija provodi kriminalističko istraživanje.

  -Isto jučer oko 17.40 u gradskoj četvrti Zvijezda, policiji za sada nepoznati počinitelj, 80-godišnjaku iz ruke je istrgnuo i ukrao torbicu u kojoj se je bio mobitel, novac i osobni dokumenti i drugo. Materijalna šteta veća je od 1.000 kuna.

  Motociklist pao i teško se ozlijedio

  -Jučer nešto poslije 19 sati u Rečici se dogodila prometna nesreća. Motociklom hrvatskih registarskih oznaka upravljao je 42-godišnji hrvatski državljanin u smjeru Karlovca. U lijevom zavoju izgubio je nadzor nad upravljačem, sletio izvan kolnika i teže se ozlijedio. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog, a nadležnom državnom odvjetništvu bit će dostavljeno izvješće, kaže Makarić.

  Provedena akcija na alkohol

  Tijekom noći sa subote na nedjelju, na području PU karlovačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“.

  -U akciji je kontrolirano 217 vozača, a njih 11 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 30-godišnjaka iz Josipdola u količini od 2,18 g/kg.