MEDITERANSKA PREHRANA

Orada, kraljica mora i kraljica na tanjuru

VIŠE IZ RUBRIKE

Sutra je post!

Recept za danas: File orade sa zelenim rižotom i citrusom

Danas nutricionisti preporučuju Mediteransku prehranu koja sadrži žitarice, voće i povrće, plavu ribu te niskomasne mliječne proizvode. Prehrana koja se bazira na vlaknima, antioksidansima, vitaminima, mineralima, kvalitetnim proteinima, složenim ugljikohidratima i nezasićenim masnoćama je preporuka mnogih stručnjaka, i upravo u takvoj prehrani nailazimo na konzumaciju ribe.

Stručnjaci preporučuju da bi zbog očuvanja zdravlja ribu trebali jesti barem dva puta tjedno. Osobe koje redovito jedu ribu smanjuju svoj rizik od moždanog udara, depresije i mentalnog propadanja. Omega 3 masne kiseline imaju značajnu ulogu u razvoju moždane kore, poboljšavaju sposobnost pamćenja i razumijevanja.

Kako se sve više i više traži riba, tako i u restoranu Tempo imamo bogatu ponudu. Svi već dobro znaju da se na petak, Badnjak, Veliki petak i Pepelnicu u Tempu nudi najveća ponuda ribljih specijaliteta u gradu. Tad se na jelovniku nalaze orada, brancin, pastrva, oslić, škarpina, razna riblja rižota, lignje, papaline.... A u svakodnevnoj ponudi u našem jelovniku možete pronaći file orade, smuđa, brancina, pastrvu na mlinarski, oradu, riblju platu, tuna steak, tuna burger. Trudimo se da u našem malom restoranu zadovoljimo svako nepce.

Za superfini recept filea orade sa zelenim rižotom i citrusom kao moguću inspiraciju za sutrašnju Čistu srijedu - klikni na ljubičastu poveznicu ovdje desno →

Klikni za ostatak članka