Nakon zimske stanke svi željni vožnje na dva kotača ponovno izlaze na ulice

Oprez vozači: Proljeće izmamilo motoriste na cestu!

VIŠE IZ RUBRIKE

    S dolaskom proljeća i lijepim vremenom kreće još jedna moto sezona. Broj vozača mopeda i motocikala na prometnicama se povećava, a upravo su oni najugroženiji sudionici u prometu pa stoga uvijek iznova treba pozivati na oprez. Užitak je upravljati ovim vozilima, ali potrebno je voditi  brigu o sigurnosnom aspektu vožnje i čuvati druge sudionike u prometu.

    Prošle 2018. godine na hrvatskim je prometnicama smrtno stradalo 59 vozača, dok ih je 1.970 lakše ili teže ozlijeđeno. Na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je 58 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači motocikala i mopeda, a u tim prometnim nesrećama smrtno su stradale dvije osobe i 51 je ozlijeđena.

    Vozači i putnici tih vozila često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu.

    - Dragi motociklisti i mopedisti 59 smrtno stradalih osoba je 59 života kojih se trebate prisjetiti prilikom svakog uključivanja u promet. Budite savjesni i odgovorni sudionici u prometu te brinite o sigurnosti drugih, apeliraju iz PU Karlovačke. (vb)