Karlovačka županija stoji na raspolaganju poljoprivrednicima koji žele unaprijediti ili širiti svoju proizvodnju i na taj način poticati gospodarski razvoj ovih prostora

OPG Zdenka Močnika godišnje proizvede 150 tisuća litara mlijeka, posjetio ga i župan Jelić

VIŠE IZ RUBRIKE

    Poznat po proizvodnji mlijeka, OPG Zdenka Močnika u Dugoj Resi posluje od 2003. godine. Danas ga je posjetio i župan Damir Jelić koji je ujedno i pohvalio rad OPG-a i istaknuo kako će Karlovačka županija nadalje stajati na raspolaganju poljoprivrednicima koji žele unaprijediti ili širiti svoju proizvodnju i na taj način poticati gospodarski razvoj ovih prostora.

    Danas ovaj OPG ima stočarsku proizvodnju - uzgoj mliječnih krava, od kojih ima 50 grla, a godišnja proizvodnja mlijeka iznosi oko 150 tisuća litara. Na 50 hektara je raširena i ratarska proizvodnja kukuruza i drugih žitarica, a na 0,5 hektara ima mješoviti voćnjak.

    - U planu je proširenje voćnjaka i sadnja novih nasada kako bi u dogledno vrijeme započeo s intenzivnijom voćarskom proizvodnjom i preradom, istaknuo je Močnik.

    Za kraj je nadodao da je u nekoliko navrata koristio kreditne linije Karlovačke županije i Grada Duge Rese koji su mu bili od vrijedne pomoći u izgradnji i proširenju gospodarstva. (vb)