Maksimalni iznos za pojedini OPG je 75 tisuća kuna, a novci na račun sjest će već ovaj tjedan

OPG-ovcima iz Karlovačke županije stiže milijun i 498 tisuća kuna

VIŠE IZ RUBRIKE

    Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potpisao je ugovore o financiranju projekata iz Programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina danas u Zagrebu.

    Početni iznos predviđenih sredstava od 7,5 milijuna kuna zbog velikog je odaziva poljoprivrednih gospodarstava na natječaju, povećan na 13,3 milijuna kuna i obuhvaća financiranje 184 obiteljska poljoprivredna gospodarstva, među kojima je i 21 OPG s područja Karlovačke županije.

    OPG-ovcima s područja naše županije na raspolaganju će tako biti milijun i 498 tisuća kuna. Maksimalni iznos koji može dobiti pojedino obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo je 75 tisuća kuna, a nakon potpisivanja današnjih ugovora svakom gospodarstvu će ovaj tjedan biti isplaćen cjelokupni iznos potpore ugovorene u okviru njihovih projekata.

    - Važan nam je svaki poljoprivrednik na svakom pedlju ove zemlje. Zato kroz različite programe i načine financiranja iznalazimo načine da pomognemo svima onima koji se bave poljoprivredom i žele ostati u ruralnim područjima. Ovo je jedan od takvih programa gdje se ciljano podupiru mala poljoprivredna gospodarstva na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama. S obzirom na veliki interes poljoprivrednika na ovom natječaju povećali smo iznos potpore na 13,5 milijuna kuna. Tim će novcem omogućit ćemo kupnju domaćih životinja, poljoprivrednog zemljišta, strojeva i alata te stjecanje stručnih znanja za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade, izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić. (vb)