Prvi Karlovački

OPG-ovci će moći ponuditi svoje poljoprivredne proizvode putem nove web stranice

Autor: Branko Obradović

31.03.2020

Karlovac

Grad Karlovac i Karlovačka županija formirat će novu web stranicu na kojoj će naši poljoprivrednici moći ponuditi svoje proizvode žiteljima grada i županije

Grad Karlovac i Karlovačka županija pokreću objedinjenu web ponudu lokalnih OPG proizvoda. O čemu se radi pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Grada Karlovca Daniela Peris.

-Karlovačka županija i Grad Karlovac formirat će novu web stranicu na kojoj će naši poljoprivrednici moći ponuditi svoje proizvode zainteresiranim potrošačima, žiteljima našeg grada i županije. Uslijed situacije koja je nastupila zbog virusa COVID-19, neposredna prodaja na tržnicama je trenutno obustavljena, a ovo može postati jedan od načina plasmana proizvoda, sada ali i ubuduće. Zato pozivamo sva zainteresirana poljoprivredna gospodarstva, koja imaju poljoprivredne proizvode namijenjene tržištu, na iskaz interes i dostavu potrebnih podataka. Podatke o OPG-u treba dostaviti na email adresu: trznica@kazup.hr, gdje moraju dati svoj kontakt, popis poljoprivrednih proizvoda, odnosno asortiman koji mogu ponuditi, evenrualno uvjete dostave, ostale podatke po potrebi, kao i ako imaju link na face ili web stranicu, rekla je Peris.

Pročelnica Daniela Peris istaknula je da je za zdravlje korisno konzumirati domaće proizvode s naših OPG-ova.

-Vrlo je važno u ovom trenutku podizati svijest o važnosti kupovanja domaćih proizvoda i konzumiranju istih s obzirom da je ono što je prirodno proizvedeno dobro za opće stanje našeg organizma. U današnje vrijeme svjedoci smo koliko je odabir hrane, priprema i kombiniranje namirnica važno za naše zdravlje, a da je tome tako potvrđuje i stalan porast potreba za proizvodima koji proizlaze iz poljoprivrednih gospodarstava s našeg područja. Karlovačka županija i Grad Karlovac spremni su pružiti informatičku, administrativnu i promocijsku podršku našim poljoprivrednicima u ovim vremenima koja svima nama nažalost predstavljaju nove i teške okolnosti, ali neka nam ujedno budu i prilika za kvalitetne promjene. Pozivamo sve OPG-ovce da se odazovu, a građane da prate, našu novu web stranicu, kazala je pročelnica Peris. (b.o.)