Prvi Karlovački

Opet brzina “kumovala” prometnoj nesreći

Autor: Renata Benković

04.08.2019

Crna kronika

U protekla 24 sata na području PU karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedanaest prometnih nesreća od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom, pet s lako ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom, rekao je voditelj smjene u OKC-u Anton Švinger. Izdvojio je dvije provale i krađe.

-Jučer u večernjim satima nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću 72-godišnjaka na području Grada Ogulina te otuđio novac, zlatni nakit i drugo. Materijalna šteta veća je od 20.000 kuna. Jučer je u Policijskoj postaji Trogir zaprimljena prijava 55-godišnje državljanke Slovenije da joj je nepoznati počinitelj u jutarnjim satima na odmorištu auto ceste u Vukovoj Gorici iz osobnog vozila otuđio torbu u kojoj se nalazio novac, ženske naočale i drugo. Materijalna šteta je veća od 3.000 kuna.

-A u jučerašnjoj prometnoj nesreći, kaže Švinger, koja je dogodila 00,20 na 80 km autoceste A1 u smjeru Splita, osobnim automobilom talijanskih registarskih oznaka upravljao je 51-godišnji državljanin Italije, koji je zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na cesti sletio van kolnika te udario u kamenu stijenu uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila na lijevu bočnu stranu. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena putnica u vozilu, 55-godišnja državljanka Italije dok su 51-godišnji vozač, 17-godišnji putnik, državljanin Italije i 48-godišnja putnica, državljanka Italije, lakše ozlijeđeni. Protiv 51-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu biti će proslijeđena kaznena prijava. (rb)

Autor: Renata Benković