Koncert Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac

Opera u Šancu

VIŠE IZ RUBRIKE

Koncertni spektakl na otvorenom

U četvrtak, 6. srpnja u 21 sat na velikoj pozornici košarkaškog igrališta Šanac održat će se koncert popularne klasične glazbe.

Po uzoru na velike metropole, Glazbena škola Karlovac svake godine u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto organizira koncertni spektakl na otvorenom.

Tako će se i ove godine u četvrtak, 6. srpnja u 21 sat na velikoj pozornici košarkaškog igrališta Šanac održati koncert popularne klasične glazbe.

Na programu su najljepše arije, dueti i uvertire iz opera Verdija, Bizeta i Puccinija. Na koncertu će nastupiti članovi Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac uz eminentne soliste Dariju Auguštan, jednu od najtraženijih i najboljih soprana danas, Vladimira Garića, prvog tenora klape "Cambi" i  Karlovčanku Luciju Klarić, mladu mezzosopranisticu, studenticu Muzičke akademije u Zagrebu, bivšu učenicu Glazbene škole Karlovac. Koncert će se održati pod dirigentskom palicom maestra Vetona Marevcija.

Veton Marevci je mladi perspektivni dirigent, bivši učenik Glazbene škole Karlovac, koji se u svojoj biografiji već može pohvaliti značajnim angažmanima i koji već nekoliko godina uspješno vodi karlovački orkestar. Karlovački komorni orkestar ove godine slavi 36 godina svog postojanja i svojim muziciranjem pruža neprocjenjivu umjetničku blagodat koju svojim sugrađanima mogu pružiti samo pojedine sredine, a grad Karlovac je jedna od njih. Od jeseni kreće druga koncertna sezona Karlovačkog orkestra i ovaj koncert je uz Klasiku u parku uvod u bogat program koji očekuje karlovačku publiku.

Koncert financira Grad Karlovac.