Svečano obilježen Dan Općine Generalski Stol

Općina Generalski Stol za rođendanski poklon dobila Suglasnost za izgradnju sportske dvorane

VIŠE IZ RUBRIKE

Magnet za turiste

Sportsku dvoranu dobit će i Općina Lasinja

Na blagdan Svetog Antuna Padovanskog svečano je obilježen Dan općine Generalski Stol.
Općina u kojoj je ove godine prema riječima velečasnog Maria Kralja rođeno više djece nego je bilo umrlih, postala je i sve veći magnet za turiste,a napredak je vidljiv na svim područjima. Realizirani su projekti koji su poboljšali i infrastrukturu, ali i podignuta je kvaliteta društvenog života.
Čestitavši svojim sumještanima Dan općine, načelnik Alen Halar je naglasio: "Veseli činjenica da su smještajni kapaciteti u našem vrtiću postali premali, što znači da se značajno popravlja demografska slika na ovom području. Sve je spremno za dogradnju vrtića, a puno toga se još radi i planovi su veliki."
Nakon otvorenja Društvenog doma koji je oplemenio rad vatrogasnog društva i udruga s ovog područja, kotačić koji je nedostajao je sportska dvorana kako bi svoje mjesto za treniranje mogli imati i sportaši.
Za iznenađenje za načelnika i sve mještane pobrinula se županica Martina Furdek Hajdin, koja je kao rođendanski poklon načelniku predala Suglasnost dobivenu od Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih za izgradnju sportske dvorane pri osnovnoj školi.
Naime,na dugo očekivanom pozivu Ministarstva, Karlovačka županija prijavila je 7 dvorana, a prve u Hrvatskoj koje su dobile Suglasnost su upravo dvorane u Generalskom Stolu i Lasinji.
" Sinergija naše Vlade, nas Županije i vas kao općine pokazala se kao odlična kombinacija i zato s optimizmom gledam na ono što nas čeka. Generalski Stol ima ogroman potencijal, a zajedno ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način."- kazala je županica. U ime gradova i općina obratio se gradonačelnik grada Duge Rese Tomislav Boljar pohvalivši suradnju Grada i Općine.
Na kraju svečanosti, predsjednik Općinskog vijeća Damir Kolić uručio je plakete članovima prvog Općinskog vijeća općine Generalski Stol iz 1993.godine,a u ime nagrađenih zahvalio se Ante Jozo Ramić,inače prvi načelnik Općin