Prvi Karlovački

Općina Barilović pomaže ugostiteljima i poduzetnicima u vrijeme koronakrize

Autor: Sunčica Laić

26.10.2020

Vijesti

Dajemo podršku ugostiteljima kroz porezna rasterećenja za izvođenje radova na proširenju prostora za usluživanje, istaknuo je načelnik Peraković. Porezno rasterećenje provodit će se i u prvoj polovici 2021. godine.

S ciljem očuvanja radnih mjesta kod smanjenog obima poslovanja poduzetnika u vrijeme pandemije koronavirusa, u pomoć poduzetnicima i ugostiteljima uključila se i Općina Barilović.

-Kako je u zadnje vrijeme mjerama za sprečavanje širenja pandemije znatno smanjena mogućnost obavljanja djelatnosti u ugostiteljstvu, poduzeli smo mjere za očuvanje radnih mjesta i proširivanje prostora za obavljanje istih. Na taj način dajemo podršku ugostiteljima naše općine kroz porezna rasterećenja do kraja ove godine, a za izvođenje radova na proširenju prostora za usluživanje, odnosno zatvaranje terasa, istaknuo je načelnik Općine Barilović, Dražen Peraković.

Najavio je i kako će se  porezno rasterećenje provoditi i u prvoj polovici 2021. godine.

Ujedno je podsjetio i kako je vezano uz koronakrizu Općina Barilović poduzela i mjere oslobađanja svih poduzetnika od naplate komunalne naknade u razdoblju od 01. ožujka do 30. lipnja ove godine.