Prvi Karlovački

Opća Opasnost, INA i Croatia Records poklanjaju “Kartu do budućnosti”

Autor: Leo Stakovic

21.08.2019

Glazba

"Karta do budućnosti" natječaj je namijenjen bendovima koji stvaraju vlastitu autorsku glazbu i žele pokazati ono što znaju - uživo pred publikom, ali i u radijskom eteru i šire

Uz svoje najnovije studijsko izdanje, “Karta do prošlosti”, Opća Opasnost prisjeća se svih onih lijepih, ali i nekih manje lijepih trenutaka kroz koje su morali proći da bi s osmjehom na licu došli do svoje budućnosti. Prisjetili su se i svojih početaka, svojih prvih pjesama, trnovitog puta benda, podrške publike te prilika koje su objeručke prihvatili i na kojima su zahvalni. Danas je Opća Opasnost među najtraženijim live izvođačima i slovi kao najpopularniji hrvatski rock bend.

Tijekom svih ovih godina, Žiža, Pero, Sojka, Kameni i Bani uvijek su podržavali mlade nade, a ususret velikom koncertu u Domu Sportova odlučili su pružiti veliku priliku perspektivnom bendu koji još traži svoj put do zvijezda. U suradnji s Inom i Croatia Recordsom Opća Opasnost poziva sve zainteresirane izvođače da ne propuste priliku i osiguraju svoju “Kartu do budućnosti”.

Prvi dio nagrade za pobjednika nastup je prije Opće Opasnosti pred mnogobrojnom publikom u Domu sportova, kultnoj dvorani koja i najvećim izvođačima predstavlja izazov i čast, 16. studenog 2019., dok drugi dio nagrade podrazumijeva sve potrebno za dobar početak odnosno nastavak glazbene karijere. Pobjedničkom bendu bit će ponuđen diskografski ugovor Croatia Recordsa, a pobjednička pjesma, ona s kojom se bend prijavio na natječaj, bit će objavljena i promovirana kao službeni singl najveće domaće diskografske kuće.

Zainteresirani bendovi mogu se prijaviti na natječaj do ponoći 15. rujna 2019., nakon čega će stručna komisija sastavljena od predstavnika benda Opća Opasnost i predstavnika diskografa Croatia Recordsa preslušati i pregledati sve dospjele kandidature te odabrati deset kandidata za sudjelovanje u nastavku natječaja. Odabranih deset izvođača ulaze u krug javnog internetskog glasovanja koje će se odvijati putem aplikacije koja će se nalaziti na Ininoj Facebook stranici. Po završetku javnog internetskog glasovanja tri finalista s najvećim brojem prikupljenih glasova svoje glazbeno i scensko umijeće uživo će predstaviti na nastupu u klubu Hard Place gdje će stručna komisija, predstavnici Opće Opasnosti, predstavnik Ine i predstavnik Croatie Records, odabrati i proglasiti pobjednika.

Svi detalji i uvjeti natječaja dostupni su ovdje.

Autor: Leo Stakovic