Prvi Karlovački

Opća bolnica Karlovac slavi svoj dan-polaganje vijenca na spomen ploču Nikoli Šebetiću

Autor: Sunčica Laić

14.01.2022

Županija

Opća bolnica Karlovac danas slavi svoj dan u spomen na 14. siječnja 1844. godine kada je umro Nikola Šebetić koji je svu svoju zemlju oporučno ostavio za njezinu gradnju. Šebetić je bio vizionar koji je omogućio razvoj modernog zdravstva u Karlovcu i županiji.

-Opća bolnica Karlovac je 178 godina nakon smrti našeg dobrotvora moderna bolnica sa 137 specijalista od kojih 76 ima užu specijalizaciju i sa 68 liječnika na specijalizaciji. Bolnica smo koja prati stručni i znanstveni napredak i na taj način pokušava stanovništvu naše i okolnih županija pružiti zdravstvenu zaštitu na najvišoj razini. U posljednje dvije godine u epidemiji novog korona virusa,  organizacijski i stručno trudimo se našim pacijentima osigurati potpunu skrb bez obzira na teže uvjete rada uzrokovane povećanim brojem pacijenata hospitaliziranih zbog bolesti Covid-19. Vjerujemo da bi naš dobrotvor bio zadovoljan načinom na koji ostvarujemo njegovu viziju, poručuju iz bolnice.

Tradicionalno će na spomen ploču Nikoli Šebetiću na zidu župne crkve  Blažene Djevice Marije Snježne na Dubovcu biti postavljen vijenac zaposlenika OB Karlovac.