Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić"

Okrugli stol o potrebama i resursima organizacija civilnog društva

VIŠE IZ RUBRIKE

Razvojna perspektiva kao izazov

Okrugli stol održat će se u srijedu 27. rujna u 17 sati.

U Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić", u srijedu 27. rujna u 17 sati održat će se okrugli stol o potrebama i resursima organizacija civilnog društva u području prikupljanja, bilježenja, dokumentiranja i arhiviranja svog rada i materijala od društvenog značaja.

Na okruglom stolu sudjelovat će Ivana Francišković Olrom (Eko Pan) i Ksenija Sanković (Kinoklub Karlovac), a razgovor će moderirati Matija Mrakovčić (Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Centar za dokumentiranje nezavisne kulture).

-Imajući u vidu kontekst u kojem djeluju organizacije civilnog društva i u kojem provode svoje arhivske djelatnosti, veliki izazov predstavlja razvojna perspektiva i održivost ovih praksi. U tom je smislu pitanje suradnje između javnog (arhivi, ustanove, uprave) i civilnog sektora ključno.

Temu kojom se sve organizacije civilnog društva bave, no o kojoj rijetko razgovaramo uživo, otvaramo u javnom forumu jer smatramo važnim da se takav rad usustavi i prepozna kao ključan dio aktivnosti organiziranog civilnog društva, poručuju između ostalog organizatori.