Sve upute i informacije o novim mjerama i kontakt brojevi za žitelje Karlovačke županije

Ograničeno kretanje - što i kako sada?

VIŠE IZ RUBRIKE

  Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare nacionalnog Stožera CZ HR rekao je da je policija spremna za provođenje nove mjere koja se odnosi na zabranu putovanja iz grada u grad. Ta se mjera počinje primjenjivati večeras u ponoć.

  Na koga se Odluka ne odnosi?

  Zabrana iz ove Odluke ne odnosi se na promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, zatim na dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom te na zaštitarske službe.

  Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka ne odnosi se na osobe koje se bave izvješćivanjem javnosti, stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, na putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće te na žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

  Za gore navedeno propusnice izdaju poslodavci.

  Propusnica za hitnu medicinsku skrb

  Stanovnici kojima je potrebna hitna medicinska skrb, propusnicu trebaju zatražiti od liječnika obiteljske medicine.

  Propusnica za pomoć djeci i starijima

  Iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština propusnicu izdaje Stožer civilne zaštite grada Karlovca za stanovnike Karlovca.

  Propusnice se mogu podignuti od sutra ili zatražiti mailom

  Propusnice koje izdaje Stožer, moći će se podignuti (uz opravdani razlog) od sutra u razdoblju od 07:00 do 15:00 sati u prostoru Gradske uprave Grada Karlovca (mala zgrada – Trg bana Jelačića 1).

  Radi mjere smanjivanja socijalnog kontakta, propusnice će biti moguće zatražiti i dobiti i elektronskim putem na mail adresu renata.kucan@karlovac.hr. Takva propusnica moći će se dobiti isključivo za opravdane potrebe (dostava hrane, potrepština ili lijekova članovima obitelji koji nisu u mogućnosti samostalno obaviti isto, a nalaze se u drugoj jedinici lokalne samouprave) i to u trajanju jednog dana.

  Zabrana napuštanja mjesta prebivališta odnosi se na činjenicu napuštanja grada, to jest odlaska u drugi grad ili općinu. Dakle, stanovnici svih naselja mogu, za sada, nesmetano prometovati unutar svojih i drugih naselja na području grada Karlovca, uz poštivanje svih prije donesenih mjera prevencije i zaštite.

  Podsjećamo, sve dodatne upite u vezi propusnica, uputite na Stožere CZ vaših gradova ili općina. Brojevi telefona Stožera CZ Karlovačke županije:

  - KARLOVAČKA ŽUPANIJA   – 091/4793-103

  - KARLOVAC                                – 099/2655-637

  - DUGA RESA                               – 091/4793-182

  - OZALJ                                          – 098/230-266  i  095/9007-424

  - OGULIN                                       – 098/828-781

  - SLUNJ                                          – 098/365-560  091/4793-200