Krađa putem interneta

Oglasila prodaju, poslala podatke o računu nepoznatom "kupcu", umjesto uplate skinuli joj novac

VIŠE IZ RUBRIKE

Policija upozorava

Ostala bez nekoliko stotina eura

U Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić 26-godišnjakinja je prijavila krađu putem interneta. I iviga puta krađa novca s računa dogodila se na već poznati način.

-Naime, putem jednog Internet oglasnika objavila je prodaju predmeta nakon čega ju je kontaktirala nepoznata osoba i proslijedila joj poveznicu. Potom ju je zatražila da unese svoje podatke s bankovnog računa i kartice radi novčane uplate što je 26-godišnjakinja i učinila. Ubrzo nakon toga utvrdila je da je s njenog računa skinut novčani iznos od više stotina eura. Policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja, navedeno je današnjem izvješću.

-Nastavno na prijavljeni događaj, a kako bi se izbjegli ovakvi događaji i građani ne bi postali žrtve kaznenih djela, podsjećamo ih da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka. Pozivamo ih da budu oprezni i da preko Interneta ili telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke. Također, ukoliko posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja ili osobe koja ih kontaktira putem elektroničke pošte i da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome obavijeste policiju na broj 192, kao i izdavatelja kartice radi sprječavanja neželjene transakcije, upozoravaju iz PU karlovačke.