Prvi Karlovački

Odvjetnici kupili uređaj za Covid odjel karlovačke bolnice

Autor: Branko Obradović

22.01.2021

Karlovac

Donacija Odvjetničkog zbora Karlovac Općoj bolnici Karlovac

U Općoj bolnici Karlovac danas je održana svečana dodjela donacije monitora osnovnih funkcija i dva pulsna oksimetra. Radi se o donaciji Hrvatske odvjetničke komore Odvjetničkog zbora Karlovac. Ravnatelju Opće bolnice Karlovac Nikši Antici uređaj je svečano uručio Upravni odbor Odvjetničkog zbora Karlovac.

-Drago mi je da možemo nazočiti jednoj lijepoj prigodi, a to je donacija Hrvatske odvjetničke komore Odvjetničkog zbora Karlovac, koji pokriva sve odvjetnike u Karlovačkoj županiji. Radi se o donaciji monitora osnovnih funkcija i dva pulsna oksimetra za Covid odjel Opće bolnice Karlovac. Mi se svi u Općoj bolnici veselimo ovoj donaciji, taj uređaj je već praktički na neki način u pogonu u našoj bolnici, a ovo je danas svečano uređenje donacije. Veselimo se da Opća bolnica Karlovac ima sve resurse za kvalitetno zbrinjavanje svih pacijenata, a uvijek nas ovakve donacije razvesele i daju nam potvrdu da smo na dobrom putu. Ovaj uređaj nam zaista jako koristi i još jednom hvala u ime bolnice, kazao je ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nikša Antica.

Predsjednica Odvjetničkog zbora Karlovac Iva Zlatić istaknula je da su odvjetnici iz Karlovačke županije izdvojili svoja sredstva za ovu donaciju.

-Zahvaljujem se ravnatelju Opće bolnice Karlovac na suradnji i njegovom vrlo brzom odazivu našoj akciji odvjetnika karlovačke županije, koji se organiziraju u Odvjetnički zbor Karlovac. U trenucima kada smo svi pogođeni s epidemijom uzrokovanom virusom Covid-19, mi odvjetnici, koji također kao i sve ostale djelatnosti u Karlovačkoj županiji imamo suženi okvir rada i otežano radimo, pokušali smo u ovim uvjetima pomoći. Organizirali smo se da pomognemo tamo gdje smatramo da trenutno treba najviše pomoći, a po nama to su ljudi koji rade u medicinskoj struci i koji sada daju najveću žrtvu u ovoj situaciji koja traje već godinu dana. Moram istaknuti da su se odazvali na ovu akciju svi kolege odvjetnici, a to su odvjetnici iz Gospića, Ogulina, Karlovca i Ozlja. To je naš doprinos, svakog pojedinačno, mimo svih naših obveza koje podmirujemo. Drago nam je da smo nešto konkretno napravili, kupili smo uređaj koji će pomoći ljudima koji su bolesni i koji su u ovoj bolnici. Vrijednost uređaja je 29.992,70 kuna, rekla je predsjednica Odvjetničkog zbora Karlovac Iva Zlatić.