Prvi Karlovački

Održano 55. izdanje Smotre pjevačkih zborova i vokalnih grupa Karlovačke županije

Autor: Ivica Pilaković

15.05.2022

Kultura

Jučer je u organizaciji ZOAKD-a Karlovac i  ZAKUD-a Karlovačke županije u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu održano 55. izdanje Smotre pjevačkih zborova i vokalnih skupina Karlovačke županije.

Na smotri je nastupilo 12 izvornih pjevačkih skupina KUD-ova iz cijele županije: ”Mostanje” Karlovac, “Korana” Slunj (ženska i muška vokalna skupina), “Sveti Fabijan” Zagradci, “Sveti Antun” Zadobarje, ”Stative”, ” Izvor” Generalski Stol, “Turanj” Karlovac, “Sv. Antun” Pokupska dolina, “Rečica”, “Sveta Ana – Vučjak” i “Sv. Juraj” Draganić (muška vokalna skupina). Nastupila je i vokalna grupa “Škude”.

Nakon koncerta na okruglom stolu s predstavnicima udruga selektor smotre Tomislav Habulin bio je oduševljen kompletnim programom i izjavio da upravo zbog velike kvalitete nastupa mora razmisliti i odlučiti koje će skupine predstavljati Karlovačku županiju na državnoj i županijskim smotrama. Pohvalio je da je ova karlovačka smotra jedna od najboljih i najkvalitetnijih smotri u Hrvatskoj.

U ime ZAKUD-a Karlovačke županije i ZOAKD-a Karlovac predsjednik ZAKUD-a Karlovačke županije Damir Škrtić čestitao je svim sudionicima na uspješnom nastupu i uručio Priznanja za sudjelovanje na ovoj vrijednoj i kvalitetnoj smotri.

Foto i info: Damir Škrtić