Prvi Karlovački

Održani Dani sigurnosti u prometu, obilježen i Dan bez poginulih u prometu

Autor: Renata Benković

23.09.2022

Karlovac

U razdoblju od 16. do 22 rujna, za vrijeme provođenja ovog projekta, dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale

U organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL, od 16. do 22. ovog mjeseca, diljem EU, RH, pa tako i na području PU karlovačke održani su Dani sigurnosti u prometu, pod geslom Ostani živ i spasi živote. Projekt se održava u suradnji s Europskom komisijom te se uvijek odvija istovremeno s Europskim tjednom mobilnosti.

Svrha provođenja ove aktivnosti je ukazati na opasnosti u prometu te smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje u prometu stoga su policijski službenici proveli preventivno-represivne akcije prvenstveno s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja.

Obilježio se je i Dan bez poginulih u prometu, 21. rujna. Tijekom toga dana na području Policijske uprave karlovačke nisu zabilježen prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, međutim u razdoblju od 16. do 22 rujna, za vrijeme provođenja ovog projekta, dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe smrtno stradale. U istom razdoblju zabilježena je jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom i 10 s materijalnom štetom.

Tijekom provođenja Dana sigurnosti u prometu policijski službenici su vozačima uručivali prigodne letke na temu sigurnosti u prometu pod sloganom Ostani živ i spasi živote drugih, a vozači su potpisivanjem Prisege o poželjnom i odgovornom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu aktivno sudjelovali u projektu.

Potpisivanjem prisege, aktivnosti su se odazvali i pripadnici interventne i granične policije te službenici carine, navodi se u priopćenju PU karlovačke.

Isto tako, podsjećaju sve sudionike u prometu da se i dalje pridržavaju svih prometnih propisa kako bi svi bili sigurni.