OŠ Slava Raškaj

Održana završna svečanost projekta „Moja prijateljica knjiga“ 

VIŠE IZ RUBRIKE

Poticanje čitanja

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige

Nakon dvije godine stanke, u Ozlju u OŠ Slava Raškaj održana je završna svečanost projekta „Moja prijateljica knjiga“. Projekt je pokrenut 2014. godine u obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige s ciljem poticanje čitanja i kreativnog izražavanja, razvijanje kritičkog mišljenja o pročitanom djelu te povezivanje i međusobno upoznavanje učenika i učitelja unutar Karlovačke županije. Ove godine projekt je posvećen mladima, čija je tema Generacija K, a moto Misli na sebe – čitaj!

Nositelj projekta je OŠ Slava Raškaj te partneri projekta OŠ Cetingrad, OŠ Katarina Zrinski Krnjak, OŠ Braća Seljan, OŠ Dragojla  Jarnjević, OŠ Dubovac, OŠ Mahično. U projekt je bilo uključeno šezdeset pet učenika i osamnaest mentora.

-Aktivnost projekta je čitanje knjiga koje se dotiču problematike mladih i njihovih odnosa sa starijim osobama i roditeljima te obraditi problematiku prisutnu u djelima. Završetak projekta okrunjen je svečanom priredbom gdje svi sudionici projekta prezentiraju svoj rad izradom slikovnice ili stripa, dramatizacijom, literarnim radom, izradom audio/video zapisa, novinarskim radom.

Završnoj svečanosti je prisustvovala gradonačelnica Grada Ozlja gđa Lidija Bošnjak, ravnateljica OŠ Dubovac gđa Irmelina Sablić, ravnateljica OŠ Dragojla Jarnjević gđa  Iva Katić koje su uz ravnateljicu OŠ Slava Raškaj Gordanu Basar, pohvalile projekt i  iskazale veliku podršku svojim učenicima i djelatnicima koji su učestvovali u projektu. Također su na završnoj svečanosti bili  predstavnici izdavačke kuće Školska knjiga koji su svim sudionicima projekta uručili poklone Školske knjige.

Ovim putem se zahvaljujemo Restoran Žganjer  iz Jaškova i Trgovačko ugostiteljskom obrtu Sanja iz Kamanja na ukusnoj donaciji koju su pripremili za sve sudionike projekta.

U projektu Moja prijateljica knjiga, nema natjecanja, svi su pobjednici jer  uz svoje školske obaveze proveli su vrijeme i potaknuli organizaciju i složnost, razvili timski rada i izrazili svoju kreativnost, poručila je voditeljica projekta Mirjana Petrunić.