Društvo Naša djeca Ozalj

Održana početna konferencija projekta „Super roditelj“

VIŠE IZ RUBRIKE

Podrška roditeljima

Kroz projekt provest će se edukacije roditelja čime će se pružati podrška sadašnjim i budućim roditeljima jačanjem vještina i kompetencija, bit će im pružana emocionalna podrška za stresne situacije, metode i alati za kvalitetan rad s djecom.

U prostoru Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj 11. listopada 2023. godine održana je početna  konferencija projekta „Super roditelj“ koji provodi Društvo Naša djeca (DND) Ozalj. Partneri na projektu su Dječji vrtić Zvončić Ozalj, Pučko otvoreno učilište „Katarina Zrinski“, Osnovna škola „Slava  Raškaj“ Ozalj i Grad Ozalj.

Projekt je započeo 1. rujna 2023. godine i traje do 31. kolovoza 2024. godine. Ukupna  vrijednost projekta je 10.617,82 eura. Projekt je financiran sredstvima iz Središnjeg državnog ureda za  demografiju i mlade.

Cilj projekta je osvijestiti važnost pružanja podrške roditeljima kroz multidisciplinarni pristup provedbom edukativno-promotivnih aktivnosti. Kroz projekt provest će se edukacije roditelja čime će se pružati podrška sadašnjim i budućim roditeljima jačanjem vještina i kompetencija, bit će im pružana emocionalna podrška za stresne situacije, metode i alati za kvalitetan rad s djecom. Roditelje će se  educirati o opasnostima kojima su djeca izložena na internetu te će ih se educirati o dostupnim alatima  za zaštitu djece na internetu. Bit će organiziran okrugli stol o važnosti dojenja, obiteljski izlet te  obiteljska volonterska akcija.

Navedenim projektnim aktivnostima jačat će se obiteljske veze, poticat će se emocionalno  osnaživanje obitelji, mentalno zdravlje te ravnopravno roditeljstvo.

Ciljane skupine su roditelji, mladi i udruge čiji predstavnici će biti pozvani na sve projektne  aktivnosti, a posebno one udruge koje rade s djecom i roditeljima. Krajnji korisnici su opća populacija  stanovništva, udruge koje primarno ne rade s roditeljima te djeca čiji roditelji su glavna ciljana skupina.

Projekt ”Super roditelj” provodi se uz financiranje Središnjeg  državnog ureda za demografiju i mlade.