Prvi Karlovački

Održana humanitarna akcija “Ako imaš kunu viška”

21.09.2019

Karlovac

Danas prikupljamo pomoć za našeg sugrađanina, dječaka koji je na liječenju u Zagrebu, a njegova majka je samohrana i bez zaposlenja tako da je jako dragocjeno sve što ovdje uspijemo prikupiti, istaknula je predsjednica udruge Jak kao Jakov, Ivančica Rubido

Humanitarna akcija “Ako imaš kunu viška” u organizaciji udruge “Jak kao Jakov” uz tamburaške sastave, suvenire i slastice držana je danas na Šetalištu dr.Franje Tuđmana.

-To je naša tradicionalna glazbena promenada “Ako imaš kunu viška” u suradnji s udrugom „Daj 5“ u kojoj sudjeluju glazbenici koji već godinama zajedno s nama žele pomoći djeci koja su trenutno na liječenju od teških hematoloških i onkoloških bolesti. Danas prikupljamo pomoć za našeg sugrađanina, dječaka koji je na liječenju u Zagrebu, a njegova majka je samohrana i bez zaposlenja tako da je jako dragocjeno sve što ovdje uspijemo prikupiti, istaknula je predsjednica udruge Jak kao Jakov, Ivančica Rubido.

Naglasila je kako je rujan mjesec u kojem se na poseban način potiče svijest o malignim bolestima u dječjoj dobi tako da ima naziv „zlatni rujan“ . U sklopu humanitarne glazbene promenada nastupilo je pet tamburaških sastava i to Boemi, Kolege, Forte, Daj 5, Tonči, Jopa i Bob. (sl)

Foto: (ič)