Mandić: Vrijednost Karlovačke građanske garde je nemjerljiva

Održana godišnja izvještajna skupština Karlovačke građanske garde

VIŠE IZ RUBRIKE

    Karlovačka građanska garda danas je održala godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj se raspravljalo o planu rada za ovu godinu, a najviše je bilo riječi o sudjelovanju u proslavi 440. rođendana grada Karlovca.

    -Karlovačka građanska garda na današnji dan broji 46 članova. Od toga imamo 28 aktivnih članova te  osam počasnih među kojima su i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, general Siniša Jurković i još neki gospodarstvenici.  U Gardu se može učlaniti dobrovoljno uz jedan osnovni uvjet da nije kažnjavan, izjavio je njen zapovjednik Emil Črne.

    Inače, rad Karlovačke građanske garde u cjelokupnom iznosu od oko 149 tisuća kuna  financiran je sredstvima iz  gradskog proračuna.

    Godišnjoj izvještajnoj skupštini prisustvovao je i njen nadzapovjednik i gradonačelnik Damir Mandić.

    -Mislim da Karlovačka građanska garda  s onim što predstavlja, odnosno što radi u gradu Karlovcu, radi prevažan posao. Iako su njihove aktivnosti vezane uz protokolarne obveze, svojim radom zaista reprezentiraju ono najbolje od Karlovca; ne samo našu prošlost, nego i ono što je i danas na neki način važno, a to je da zaista jednim velikim entuzijazmom promoviraju naš grad i van granica zemlje. Vrijednost Karlovačke građanske garde je nemjerljiva. Ove godine je 440 godina našeg grada i oni će zasjati u punom sjaju. Jako je važno da od njih imamo jako puno inicijativa, stoga se u gradskoj upravi i trudimo biti im na usluzi. To je ujedno i  putokaz svima ostalima da na način Karlovačke građanske garde, svojim inicijativama oplemenjuju naš grad, poručio je gradonačelnik. (m.m.)