Županijska komora Karlovac

Održan posljednji ciklus usavršavanja za mentore u tvrtkama 

VIŠE IZ RUBRIKE

Završile edukacije

Nakon uspješnog završetka programa usavršavanja svaki polaznik je dobio uvjerenje o svladavanju programa osposobljavanja iz osnovnih pedagoških znanja za mentore praktičnog rada.

Edukacije za usavršavanje mentora zaposlenih u tvrtkama za posljednju grupu polaznika održane su u Pučkom otvorenom učilištu POUKA u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac. Edukacije je vodio dr.sc. Milan Gudelj, stručnjak na području metodike tehničkog obrazovanja s dugogodišnjim iskustvom s ciljem pružanja potrebnih znanja i alata mentorima u tvrtkama za bolju pripremu polaznika praktične nastave za tržište rada.

Na jednom mjestu okupili su se mentori iz tvrtki s područja Karlovačke županije i šire kako bi usavršili svoje metode rada te obnovili znanja u pripremi učenika za rad u proizvodnim pogonima te što bolje brinuli o sigurnosti i uvjetima rada učenika.

Nakon uspješnog završetka programa usavršavanja svaki polaznik je dobio uvjerenje o svladavanju programa osposobljavanja iz osnovnih pedagoških znanja za mentore praktičnog rada.

Organizacija edukacije za mentore zaposlene u tvrtkama sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda te je stoga sudjelovanje za sve sudionike besplatno.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Karlovac partnerska je institucija na projektima uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac u sklopu kojih se organizira program usavršavanja za mentore zaposlene u tvrtkama u sektoru elektrotehnike i računalstva i podsektoru strojarstva što je posebno aktualno u trenutku nestašice stručnih kadrova svih struka.

Edukacije su organizirane u sklopu projekata „STRuKA i TI“ UP.03.3.1.04.0008 i „KaRijERA i JA“ UP.03.3.1.04.0007. Nositelj projekata je Tehnička škola Karlovac. Ukupan iznos projekta „STRuKA i TI“ iznosi 27.623.493,09 HRK, a ukupan iznos projekta „KaRijERA i JA“ iznosi 31.792.709,24 HRK od čega je financirano 100% iznosa iz Europskog socijalnog fonda.

.