Nacionalno svetište svetog Josipa

Održan drugi nacionalni susret samaca

VIŠE IZ RUBRIKE

Sudjelovalo 400 samaca

Organizatori se nadaju da će susret biti poticaj laicima, stručnjacima i duhovnicima da se uključe u rad sa samcima

Pod geslom "Evo, činim sve novo" u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu održan je II. nacionalni susret osoba otvorenih za katolički brak. Okupilo se 400 samaca iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore - povratnici su stigli iz Austrije, Čilea Francuske, Kanade i Njemačke, objavljeno je na mrežnoj stranici Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

Sudionici su imali priliku u manjim grupama podijeliti dojmove susreta i bolje se upoznati, a susret je završio euharistijskim klanjanjem koje je vodio vlč. Ivan Begović, župnik u Retkovcima, a koje je, kao i cijeli susret, glasovima i instrumentima uveličao slavljenički tim Eho projekta.

Organizatori susreta, Tomislav Belavić, predsjednik Katoličke udruge Prilika za Susret i Vlatka Kalinić, osnivačica katsus.org objasnili su kako je susret nastao kao odgovor na nezaustavljiv rast broja samaca u srednjim godinama i epidemiju usamljenosti koja je zahvatila suvremeni svijet. Susretima poput ovog žele promicati katolički brak kao životni poziv te samcima pružiti kvalitetnu pripremu za brak i prije no što upoznaju svog budućeg supružnika ili supružnicu.

Nadaju se da će susret biti poticaj laicima, stručnjacima i duhovnicima da se uključe u rad sa samcima, a već su najavili datum sljedećeg Nacionalnog susreta dogodine, koji će biti 9. Studenog 2024. u Nacionalnom svetištu sv. Josipa.