Povijesna postrojba "Karlovački počasni vod ZNG-91."

Održan 12. Orijentacijski cross "Crtom Turanjske bojišnice"

VIŠE IZ RUBRIKE

Edukativno

Prvo mjesto osvojila je ekipa „Spartanci“ iz OŠ „D. Jarnević“ i natjecatelji Noa Kralj, vođa ekipe, Leon Opačić i Borna Dugi.

U organizaciji Udruge Povijesna postrojba „Karlovački počasni vod ZNG-91.“ jučer je održan 12. orijentacijski cross za osnovne škole pod radnim nazivom «Crtom Turanjske bojišnice».

Prvo mjesto osvojila je ekipa „SPARTANCI“, (04.) OŠ „D. Jarnević“ i natjecatelji Noa Kralj, vođa ekipe, Leon Opačić i Borna Dugi.

Drugo mjesto osvojila je ekipa „BANIJA  - 2“, (07.) OŠ „Banija“ i natjecatelji

Marko Fičko, vođa ekipe, Ivano Mesec i Luka Pereško.

Treće mjesto pripalo je ekipi „Banija 1“, (05.) OŠ „Banija“, a natjecatelji su bili

Lucija Dropulić, vođa ekipe, Ana Čurilović i Tara Kranjc.

-Dio financijske potpore dobili smo od Grada Karlovca, pod čijim pokroviteljstvom se natjecanje i odvijalo. Isto tako, nabavili smo za osvojeno 1. mjesto knjigu : „Crveni fićo“, a za osvojeno 2. mjesto, „Karlovački gradonačelnici i njihovo doba“.  Za naše natjecatelje koji su osvojili 3. mjesto pripremili smo knjigu „Hrvatsko lovstvo – nacionalno bogatstvo“. Kupljeni su prigodni pehari i medalje za odgovarajuća osvojena mjesta.  Isto tako tiskana su priznanja za odgovarajuća osvojena ekipna mjesta a sve škole, sudionice dobile su prigodne zahvalnice. Svaka ekipa brojila je tri člana. U orijentacijskom crossu sudjelovalo je ukupno 15 ekipa iz osnovnih škola Dragojla Jarnević, Braća Seljan, Turanj, Banija, Švarča i Rečica.

Svečanost podjele prvoplasiranim ekipama i njihovim školama, dodijelit će se 03. listopada u 09,00 sati, u prostoru Vojarne „110. br. ZNG“ u Kamenskom, za Dan Inženjerije i otvaranju izložbe „Sjećanje na Domovinski rat i Turanj.“. Prigodne medalje, priznanja, zahvalnice, pehare i knjige, učenicima i školama, podijeliti će puk. Miroslav Car, zapovjednik Inž. pukovnije. Molimo i ostale predstavnike škola za dolazak na ovu svečanost radi preuzimanja zahvalnica i sudjelovanje na ovogodišnjem crossu, poručuje dopredsjednik udruge, brig./mir., Dubravko Halovanić.