Noć kazališta

Odlično posjećena dječja predstava "Maca papučarica"

VIŠE IZ RUBRIKE

Za sve uzraste

Noć kazališta održava se danas širom Hrvatske, a Gradsko kazalište Zorin dom pripremilo je i ove godine cjelodnevni program.

Tako Karlovčani danas imaju priliku uživati u tri predstave.

Prva na redu od 11 sati bila je “Maca papučarica”, druga dječja predstava “Potraga za Frankopanskim blagom” na rasporedu je od 17 sati, a navečer u 21 sat slijedi melodrama “Posljednji čin” koja navodi na promišljanje.

Inače, „Noć kazališta“ je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu.

Počela je kao jednodnevna manifestacija koja se održava svake treće subote u studenom od 2008. godine, na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, no godinama prerasta prvotne okvire i izrasta u višednevnu manifestaciju kojoj je cilj ojačati vidljivost kazališne djelatnosti te raditi na razvoju kazališne publike svih dobnih skupina, u nizu europskih zemalja.

Gradsko kazalište „Zorin dom“ sudjeluje u ovoj manifestaciji od 2010. godine i oduvijek je „Noć kazališta“ u Karlovcu bila popularna i odlično prihvaćena.