Prvi Karlovački

Odlični turistički pokazatelji Hostela Karlovac u Selcu na početku sezone

Autor: Branko Obradović

22.06.2022

Karlovac

Turistička sezona počela ranije nego proteklih sezona

Hostel Karlovac u Selcu radi punom snagom, počela je glavna sezona i hostel je iz dana u dan sve puniji. Ove godine je turistička sezona počela znatno ranije nego prošlih godina, a to je omogućilo lijepo vrijeme.

-Ovdje je pravo ljetno vrijeme, ljeto kakvo se priželjkuje, lijepi sunčani dani s nešto svježijim noćima, pa se može ugodno spavati. Što se tiče poslovanja hostela, moram reći da je turistička sezona kod nas počela nešto ranije, nego što smo to očekivali, čak bih se usudio reći ranije nego kod drugih. Tako da su dosadašnji turistički pokazatelji vrlo dobri i značajno veći u odnosu na godinu dana ranije. Recimo, u broju noćenja imamo čak 38 posto više noćenja, a u broju gostiju 45 posto više dolazaka. Što znači da imamo više gostiju, a da borave nešto kraće. Zapravo se približavamo onim brojkama iz turistički “legendarne” 2019. godine, kada su srušeni svi rekordi. Sada smo od tih pokazatelja udaljeni na nekih minus šest do minus deset posto. Imamo veliku šansu dostići te brojke, rekao je direktor Hostela Karlovac Dario Smojver.

U Hostelu Karlovac trenutno je veliki broj djece iz karlovačkih osnovnih škola i iz karlovačkih vrtića.

-Puno važnije od svega je da su naši gosti, djeca iz karlovačkih osnovnih škola i škola s područja Karlovačke županije jako zadovoljna sa svim onim što smo za njih pripremili, sa svime onim što smo u objektu novo uradili ili preradili, napravili novi izgled i poboljšali našu kvalitetu i našu uslugu. Naravno, da uvijek ima prostora da se bude bolji, mi to želimo, pogotovo za naše sugrađanke i sugrađane i vjerujemo da možda oni kojima oni kojima nije bilo sve po volji da će nam oprostiti i šapnuti o čemu se radi. Ja uvijek kažem, ako ste bili zadovoljni recite svima da svi čuju, ako nešto nije valjalo recite meni da ja to zajedno sa zaposlenicima ispravim. Došle su nam i najmlađe skupine, to su djeca iz karlovačkih vrtićima sa svojim odgajateljicama. Sve smo za njih pripremili da im bude što ugodnije, istaknuo je direktor Smojver.

Proteklog vikenda hostel su posjetili i dragi gosti iz Mađarske, a provedena je i mađarsko-hrvatska akcija prikupljanja sredstava za obnovu Franjevačkog samostana u Karlovcu.

-Bili su naši gosti iz Mađarske predvođeni Katicom Benschek, koja dovodi uvijek velike grupe iz Mađarske, ne samo Hrvata, već i Mađara. Gosti iz Mađarske posjetili su ljetni karneval u Rijeci. Proveli smo zajedničku akciju prikupljanja potpisa na dresove naše nogometne reprezentacije, Modrića, Dalića i ostalih vatrenih, naša zajednica u Mađarskoj dala je te dresove na aukciju, oni su prodani i prikupljena su financijska sredstva za obnovu Franjevačkog samostana u Karlovcu. Tu smo akciju odradili u dogovoru s paterom Krunoslavom Albertom i ti će novci njemu biti predani, želja je bila da pomognemo u obnovi, kazao je Dario Smojver.

Karlovački mališani ostaju u hostelu do petka, a onda dolaze mališani s područja Karlovačke županije.

-Nama je vrlo radno i intenzivno, učinit ćemo sve da sva djeca koja dođu kod nas imaju nezaboravno ljeto, koje im je omogućio Grad Karlovac po vrlo povoljnim cijenama. Kroz taj odnos vidi se velika briga Grada Karlovca za djecu. Moram istaknuti jako dobru suradnju s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženkom Sila Ljubenko, a naravno sada u ovom dijelu kada ćemo ugostiti više od 25 djece iz Karlovca, koja će imati priliku doživjeti blagodati mora i ljetovanja. Tu su i naši gosti u premium sobama i preuređenim sobama na prvom katu, svi nam se rado vraćaju. Bili su umirovljenici, a najavili su se ponovo. Već su nam se za početak kolovoza najavili i nogometaši iz Žakanja. Naravno počinje i sezona naših već tradicionalnih sportskih kampova. Najprije dolazi Miloš Đanković s Rukometnim klubom Škola rukometa Karlovac. Njima će se pridružiti i lokalni rukometni klubovi. Zatim slijedi gimnastički kamp u organizaciji Gimnastičkog kluba “Sokol” iz Karlovca, koji je svake godine vrlo uzoran i kvalitetan. Nakon toga bit će judo kamp, a očekujemo i značajan iskorak s taekwondo kampom, koji će biti znatno proširen i produljen. Naravno na igralištu će biti postavljen šator. Plaža je uređena i obnovljena, imamo novu kabinu za presvlačenje zahvaljujući našem sponzoru Eurohercu, koji nam je to omogućio. Dođite i uživajte u Selcu, pozvao je sve direktor Dario Smojver.