Prvi Karlovački

Odlični rezultati karlovačkih veslača i veslačica na Jumbo regati

Autor: Branko Obradović

06.06.2021

Sport

Veslački klub "Korana" nastupio na Jumbo regati na Jarunskom jezeru u Zagrebu

Članovi Veslačkog kluba “Korana” sudjelovali su na Jarunskom jezeru u Zagrebu na Jumbo regati. Nastupili su svi veslački klubovi iz Hrvatske te Ljubljanica iz Slovenije, sveukupno 47 posada s više od 400 veslačica i veslača. Karlovčani su bili jako dobri u kvalitetnoj konkurenciji, posebno treba istaknuti kadetkinju Emu Hodak koja je pobijedila u A finalu u samcu za kadetkinje A u konkurenciji je bilo 20 posada te Igora Šušnjara koji je izborio treće mjesto u A finalu u samcu za juniore B, u konkurenciji 31 skifiste. U samcu za kadete A Jan Latković osvojio je drugo mjesto u finalu B. Ukupno je bio osmi a nastupilo je 28 posada. U istoj disciplini Roman Romčević izborio je sedmo mjesto u kvalifikacijama. Dvojac na pariće za kadete A s posadom Josip Jakšić i Luka Ranitović izborio je prvo mjesto u Bfinalu. Ukupno su bili sedmi od 32 posade. U samcu za lake juniorke A mlada Lara Mandić osvojila je drugo mjesto u finalu A, a u samcu za lake juniore A u konkurenciji veslača Mauro Bauer bio je četvrti u B finalu. Sveukupno je bio deseti od 16 posada.

-Istaknuo bih da Ema Hodak u tri godine nije izgubila niti jednu utrku u svojoj kategoriji. Sada je promijenila kategoriju i tu se pokazala odličnom. Igor Šušnjar je pak u vrlo jakoj konkurenciji polučio odličan plasman. U konkurenciji su nastupili trenutno najbolji skifisti u kategoriji pa Šušnjarov rezultat ima posebnu težinu. Inače, ovogodišnja Jumbo regata je jača od prvenstva države iz razloga što svatko može veslati u svakoj disciplini. Nije se veslalo na plasman već se veslalo na vrijeme. Bilo je četiri grupe po osam veslača i svi su veslali na vrijeme. Na primjer, našem Janu Latkoviću je A finale izmaklo za 13 stotinki sekunde, a dubl Jakšić i Ranitović nije ušao u A finale, jer je bio kratak za svega 4 stotinke sekunde. Posada koja ih je pobijedila kasnije je u A finalu bila druga. Hoću reći da je ovogodišnja konkurencija bila vrlo izjednačena. Iznimno sam zadovoljan rezultatima kadeta jer je bilo puno posada, a razlika od pobjednika bila je svega tri, četiri sekunde. Zadovoljan sam plasmanom i ostalih naših veslača, rekao je trener Zlatko Katušin.

Tijekom lipnja Korana bi trebala nastupiti na Bledskoj regati, najstarijoj regati u ovom dijelu Europe, u koliko bude održana jer još nije definiran datum održavanja. Početkom srpnja nastupit će na regati Croatia Open koja je bila odgođena zbog pandemije koronavirusa, a onda 10. srpnja na Kupi će biti održana tradicionalna Karlovačka regata.