Inline hokej klub "Karlovac"

Odličan početak za Inline hokej klub "Karlovac"

VIŠE IZ RUBRIKE

Pobjeda u Sloveniji

"Karlovac" - "Ščuke" 5:1

Nakon dva mjeseca priprema i pripremnih turnira, u petak je počelo Državno prvenstvo Slovenije u inline hokeju u kojem i ove godine nastupaju seniori Inline hokej kluba "Karlovac". U vrlo jakoj i neizvjesnoj inline ligi uz Karlovčane nastupa još 9 ekipa iz Slovenije, a natjecanje će trajati do svibnja 2024. godine.

U prvom kolu Karlovčani su,  odigrali utakmicu protiv Hokej kluba "Ščuke" iz Cerknice te upisali i prvu pobjedu rezultatom 5:1. Iako oslabljeni, zbog viroze nisu nastupili Knežević i Kirš, Karlovčani su u susret ušli jako sigurno te nametnuli svoju igru. Unatoč dominaciji u posjedu i prilikama rezultat se do poluvremena nije mijenjao. U drugo poluvreme Karlovčani ulaze još odlučnije te nakon pet minuta igre postižu vodeći pogodak te u sljedeće tri minute još dva puta tresu mrežu Slovenaca za sigurno vodstvo. Do kraja utakmice Karlovčani dominiraju te postižu još 2 pogotka a Ščuke s(r)pretno 15 sekundi prije kraja postižu počasni pogodak. Državno prvenstvo Slovenije nastavlja se u petak kada Karlovčane očekuje utakmica drugog kola protiv momčadi Hokej kluba "Žirafe" u RCU Lukovica. Za Karlovac su igrali: Kurtagić, Ratkaj (2A), Markezić (2G), Primužak (2G), Martinović (1G+1A), Banay (1A), Pavlaković, Kraščić i Štedul. Sve informacije oko lige mogu se pratiti na web stranici https://rollerhockey.si/

Osim seniora iznimno uspješne su bile i mlađe kategorije. U subotu je u dvorani na Luščiću započela i Fischer regionalna liga za mlađe kategorije. U ligi, uz Karlovac, Zadar i Samobor iz Hrvatske, sudjeluju još i Dolenjske Toplice, Prevoje, Dinamiti i Postojna iz Slovenije. Karlovčani su nastupili u svim kategorijama (U9,U12 i U15) te ostvarili zapažene rezultate. U U13 kategoriji odigrali su 3 utakmice od toga je jedna završena neodlučeno a dvije pobjedom domaćina. Uspješna je bila i U15 momčad koja je isto tako upisala jedan neodlučeni rezultat i dvije pobjede. Pod vodstvom trenera Banaya mladi hokejaši i hokejašice pokazale su još jednom da se u klubu jako kvalitetno radi sa svim selekcijama te da se iz godinu u godinu s pravom očekuju sve bolji rezultati.