''Očito je da se SDP ni danas više od pola godine ne može pomiriti sa izbornim porazom, izdignuti se iz političkog ponora i proaktivnom politikom povratiti izgubljeno povjerenje svojih birača.''

Odgovor iz HDZ-a: Zlonamjernim manipulacijama popisa stanovništva karlovački SDP prikriva svoju inertnost

VIŠE IZ RUBRIKE

  Gradski odbor HDZ-a grada Karlovca večeras je u medijskom priopćenju odgovorio na jutrošnje prozivke predsjednice karlovačkog SDP-a Dragice Malović u ime svoje stranke i nezavisnog vijećnika Dražena Cukine  u zajedničkom priopćenju za javnost oko rezultata Popisa stanovništva. Evo kako su iz vladajuće stranke reagirali, priopćenje donosimo u cijelosti:

  Zlonamjernim statističkim manipulacijama popisa stanovništva karlovački SDP prikriva svoju inertnost i neprepoznatljivost na političkoj pozornici.

  U svom zadnjem priopćenju ponovno bez potpune analize i uvažavanja svih zakonskih pretpostavki koje reguliraju područje popisa stanovništva RH, kao i provedbu izbora u RH koristeći se statističkim manipulacijama jer „cilj opravdava sredstvo“ optužuju HDZ za izbornu krađu.

  Popis stanovništva nije i ne treba biti razlog političkog potkusurivanja. Možemo nabrajati "SDP - ove gradove i općine" gdje se isto tako smanjio broj stanovnika, ali tako nećemo doći do rješenja i održivih programa demografske revitalizacije. Kritika i prijedlozi su uvijek dobrodošli posebno ako izražavaju spremnost na suradnju i zajedničko traženje rješenja.

  Kad su u pitanju izborni rezultati istine radi, svaki birački odbor sastoji se od predsjednika i zamjenika predsjednika koji su nestranački ljudi kao i članova koje predlažu pozicija i opozicija te samih stranačkih promatrača. SDP na čelu s predsjednicom Dragicom Malović imenovao je svoje članove na sva ta mjesta, a sad očito sumnjaju i na svoje članove koje su predložili, a nisu obavili posao za koji su dobili i pripadajuću novčanu nagradu. Svi zapisnici sa biračkih mjesta potpisani su od biračkih odbora i od promatrača ako ih je bilo na biračkim mjestima. Sad je jasno da predsjednica karlovačkog SDP-a ne vjeruje niti svojim članovima stranke koji su bili u biračkim odborima, a ni časnim sucima koji su najčešće predsjednici gradskih izbornih povjerenstava sa osobnim i profesionalnim integritetom u kojeg bi svi građani morali imati neograničeno povjerenje.

  Očito je da se SDP ni danas više od pola godine ne može pomiriti sa izbornim porazom, izdignuti se iz političkog ponora i proaktivnom politikom povratiti izgubljeno povjerenje svojih birača.