Prvi Karlovački

Odgovor Grada Biraču: Natječajni elaborat trenutno je u fazi usuglašavanja s javnopravnim tijelima i investitorom

Autor: Ivica Pilaković

31.08.2022

Karlovac

Iz gradske uprave stigla službena reakcija na današnji javni istup gradskog vijećnika Dimitrija Birača.

Priopćenje iz karlovačke gradske uprave vezano za jutrošnji javni istup Dimitrija Birača započinje s: ”I ovog puta moramo javnost uputiti u ispravne informacije vezane uz rekonstrukciju i uređenje trga na sjevernom uglu Ulice kralja Tomislava i prilaza V. Holjevca (brza cesta), Trga hrvatskih branitelja te dvaju pješačkih pothodnika koji ih povezuju, tzv. Nazorova.”

Spomenuti obuhvat u stručnoj je urbanističkoj proceduri te je Grad Karlovac, odnosno njegove stručne službe dosad izradile geodetsku snimku obuhvata natječaja sa zračnim snimkom te nacrt Natječajnog  elaborata.

Naime, pojašnjavaju iz Grada, natječajni elaborat je dokument koji se izrađuje u svrhu raspisivanja urbanističko-arhitektonskog natječaja za urbanističko-arhitektonsku stručnu podlogu za izradu UPU „Nazorova“, a  sukladno Pravilniku o natječajima s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza kojeg je donijela Hrvatska komora arhitekata. Natječajni elaborat trenutno je u fazi usuglašavanja s javnopravnim tijelima i investitorom, navodi se u priopćenju.

Nakon toga, već narednih mjeseci slijedi nabava provoditelja urbanističko arhitektonskog natječaja i sklapanje ugovora s provoditeljem. Temeljem Natječajnog elaborata bit će izrađena Odluka o uvjetima i načinu provedbe urbanističko-arhitektonskog natječaja koja će sukladno Zakonu biti upućena i Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje, stoji u nastavku.

Tek nakon odluke Gradskog vijeća slijedi raspis natječaja i provedba procedure Urbanističko arhitektonskog natječaja u skladu s ranije navedenim Pravilnikom i uvjetima iz raspisa natječaja.

Zaključak ovog reagiranja je kako se spomenuti obuhvat obrađuje detaljno, stručno i u skladu sa zakonskom procedurom.

Kao i nebrojeno puta dosad koristimo i ovu priliku pozvati gradskog vijećnika Dimitrija Birača, završavaju ovo priopćenje iz gradske uprave, da se za sve točne informacije uvijek može obratiti stručnim službama Grada Karlovca, te da su mu kao gradskom vijećniku sve informacije iz djelokruga rada gradske uprave uvijek na raspolaganju, s čime je i upoznat. Jer, ovakvim  javnim istupima i neprovjerenim informacijama gradski vijećnik nažalost opet dovodi javnost u zabludu, stoji na kraju dopisa.