Prvi Karlovački

Odgajateljici u vrtiću u Novom centru potvrđena zaraza koronavirusom

Autor: Branko Obradović

10.09.2020

Karlovac

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata te evakucija prostora

Kako je izvijestio Stožer civilne zaštite grada Karlovca, u Dječjem vrtiću Novi centar, odgajateljici je potvrđena zaraza koronavirusom. Stoga se pristupilo epidemiološkoj obradi kontakata, te evakuaciji kako bi se mogla izvršiti dezinfekcija prostora.

To nam je potvrdila i v.d. ravnateljica Dječjeg vrtića Novi Centar, Danka Pavletić i zamolila roditelje za strpljenje.

-Kolegica kod koje je potvrđeno da je pozitiva, ona nije već nekoliko dana radila u vrtiću jer je čekala nalaze. Skupina djece u kojoj je radila je u samoizolaciji. Što se tiče druge skupine, pozvani su svi roditelji da odvedu djecu svojim kućama kako bi se prostor mogao dezinficirati, istaknula je Pavletić dodavši kako će nastaviti postupati u skladu s preporukama epidemiologa.

Inače, kako je navela, vrtić Novi Centar ima ukupno dvije skupine djece koje su odvojene. Dvije odgajateljice rade u jednoj, a dvije u drugoj skupini, a i jedna asistentica bila je u skupini u kojoj je odgojiteljica zaražena.

-Odgojitelji te skupine su na bolovanju i još se čekaju epidemiološke preporuke za odgojiteljice i djecu iz druge skupine, naglasila je Pavletić.

Stožer civilne zaštite grada Karlovca ove  svim daljnjim aktivnostima pravovremeno će izvjestiti javnost.

(sl i rb)