Prvi Karlovački

Odeta kreće u izgradnju najmodernije stambene zgrade u Karlovcu

Autor: Renata Benković

28.05.2021

Politika

Stanovi biti veličine od 40 do 140m2, za grijanje će se koriti solarni paneli i plin, a svaki stan imat će osigurano parkirališno mjesto na kojem će biti izgrađena i punionica za električna vozila

Uskoro, točnije krajem srpnja, kreće izgradnja još jedne moderne stambene zgrade na Švarči, sa 37 stanova, za koje već postoji veliki interes, a za koju investitor Odeta tvrdi da će biti završena do kolovoza iduće godine.

Stambena zgrada pored već izgrađene u Bašćinskoj cesti bit će jedinstvena po svojem izgledu, jer će kao ni jedna do sada u Karlovcu imati vrtove u prizemlju, ali i na krovu. Isto tako, zgrada je u kategoriji zelene gradnje u koju će biti implementirani najmoderniji sustavi štednje energije.

Rečeno je to na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je županica Karlovačke županije Martina Furedek Hajdin uručila investitoru, tvrtki Odeta građevinsku dozvolu.

Projektantica Iva Mlinarević je rekla da će stanovi biti veličine od 40 do 140m2, za grijanje će se koriti solarni paneli i plin, a svaki stan imat će osigurano parkirališno mjesto na kojem će biti izgrađena i punionica za električna vozila.

Direktorica tvrtke Vera Mikšić iskoristila je priliku i zahvalila službama i djelatnicima u Grada Karlovcu i Karlovačkoj županiji na predanom radu, pa su tako i sve potrebne dozvole i dokumentacija vrlo brzo izdane. Posebno je zahvalila županici Furdek Hajdin i njezinim suradnicima na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji te naglasila da su uvijek bili krajnje profesionalni, prepoznavali su kvalitetne i nove ideje, a sve u cilju unapređenja kvalitete života.

Na to je županica Furdek-Hajdin izjavila da s Odetom surađuje više od desetak godina, još od vremena kad je bila gradska pročelnica, a posebno joj je drago što interes za kupnjom stanova iskazuju mlade obitelji, što je krucijalno za demografsku obnovu.