Prvi Karlovački

Odana počast trojici poginulih policijskih službenika u Budačkoj Rijeci

Autor: Sunčica Laić

02.08.2019

Županija

Počast je odana Mili Butini, Joži Milčiću i Zlatku Škrlcu koji su ubijeni iz zasjede dok su obavljali redovan policijski posao

U spomen na trojicu poginulih policijskih službenika u Domovinskom ratu, Milu Butinu, Jožu Milčića i Zlatka Škrlca, danas je pred spomen obilježjem u Budačkoj Rijeci položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

Počast su im na taj način odali načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić sa suradnicima, predstavnici Općine Krnjak na čelu s načelnikom Dejanom Mihajlovićem, predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja, te članovi Braniteljske udruge policijske ispostave Barilović 1990.-1995.

Ova trojica policijskih službenika bili su službenici Postaje prometne policije Karlovac i u vrijeme stradavanja obavljali su redovan policijski posao nadzora prometa na ovom dijelu državne ceste D1 i ubijeni su iz zasjede. Ono što je na neki način tragično je što do dana današnjeg počinitelji nisu procesuirani i nemamo ih na dohvatu svojih pravosudnih tijela, istaknuo je tom prilikom načelnik PU karlovačke, Darko Bratić.

Ukazao je i na značaj obilježavanja ove važne obljetnice.

Čovjek živi onoliko dugo koliko živi sjećanje na njega. Ovi ljudi i više od 15 tisuća stradalih u Domovinskom ratu    i vezano za Domovinski rat zaslužuju naše sjećanje, jer ono što je ostalo iza njih je samostalna Republika Hrvatska što svakako kod svakog čovjeka izaziva respekt. Ono što je dobro je da na ovim obilježavanjima iz godine u godinu prisustvuju i predstavnici lokalne vlasti iz Općine Krnjak i to je poruka koja ide u pravcu jedne normalizacije odnosa i toga da u budućnosti ovakvih stvari nikada više neće biti i neće se ponoviti, poručio je Bratić.  sl)

Foto: (ič)

Autor: Sunčica Laić