Zimska škola Aquatike

Od tjelovježbe do upoznavanja biljnog i životinjskog vodenog svijeta...

VIŠE IZ RUBRIKE

Druženje i edukacija

Zimska škola Aquatike trajat će od 2. siječnja do 5. siječnja 2023. godine u vremenu od 9 do 12 sati. Cijena po djetetu iznosi 200 kuna.

Nakon vrlo uspješne Ljetne škole Aquatike, koju su u toj ustanovi organizirali dva puta krajem lipnja i početkom srpnja ove godine,  te zbog iznimno velikog interesa polaznika, odlučili su ove godine organizirati i Zimsku školu Aquatike.

-Zimska škola Aquatike trajat će od 2. siječnja do 5. siječnja 2023. godine (4 radna dana), u vremenu od 9 do 12 sati. Održavat će se u prostoru akvarijske knjižnice, ali i unutar akvarijske izložbe, kao i vani na otvorenom (ovisno o vremenskim prilikama).

Ideja je upotpuniti i oplemeniti školske praznike učenicima te im pružiti nova saznanja uz druženje i edukaciju o vrlo aktualnim i zanimljivim temama, prilagođenim dječjem uzrastu uz vrlo aktivne planirane aktivnosti i radionice. Program je namijenjen osnovnoškolskom uzrastu nižih razreda, od prvog do petog razreda. Svaki dan obrađuje se određena tema uz demonstrativnu i aktivnu radionicu. Teme su sljedeće: oblaci svuda oko nas, vodene biljke, životinjski svijet voda i ja sam dio prirode.

Kako bismo se zagrijali u hladno zimsko jutro, svaki dan započet ćemo s jutarnjom tjelovježbom, čime ujedno stvaramo zdrave navike, dok kreativnim radionicama potičemo dječju maštu, kreativnost, ali i razvoj fine motorike.

Svaki dan predviđena je jedna radionica, od učenja o agregatnim stanjima vode i hidrološkom ciklusu, do vodenih biljka, od upoznavanja vodenog živog svijeta (od jednostavnijih beskralježnjaka do složenih kralježnjaka), sve do osvještavanja da smo svi mi dio prirode te spoznaja na koje načine svi možemo doprinijeti očuvanju prirode i živog svijeta oko sebe.

Broj polaznika je ograničen na najviše 20 djece. Program traje 4 radna dana, od ponedjeljka do četvrtka, u vremenu od 9 do 12 sati.

Mjesto održavanja je knjižnica Aquatike, akvarijski postav, akvarijski trg, šetnica i desna obala rijeke Korane. Svaki dan polaznicima će biti osiguran sok i keksi.

U program je uključena ulaznica za akvarij, stručno vođenje kroz akvarijski postav, stručno vođenje šetnicom, kao i svi potrebni materijali za provođenje radionica te okrjepa. Cijena po djetetu iznosi 200,00 kn (26,55 € po fiksnom tečaju konverzije 1 € = 7,53450 kn).

Svaki polaznik treba se prijaviti na mail: info@aquariumkarlovac.com ili putem telefona na info pult 047/659-112 do 30. prosinca (petak).

Pozivamo sve zainteresirane da prijave djecu kako bismo im omogućili ljepše i aktivne zimske praznike, a ujedno ih naučili nečemu novom i zanimljivom.

Iznimno se veselimo pružiti edukaciju kroz zabavu za naše mlade posjetitelje te im na taj način obogatiti zimske praznike uz druženje i igru, poručuju iz Aquatike.