Dugoreški vijećnici postavili najviše pitanja vezanih uz komunalnu tematiku i infrastrukturu

Od razglasa na grobljima, pauk službe do Adventa u Dugoj Resi

VIŠE IZ RUBRIKE

  Prvu ovogodišnju sjednicu dugoreško Gradsko vijeće započelo je uobičajeno Aktualnim satom u kojem vijećnici postavljaju pitanja dužnosnicima, pročelnicima i direktorima gradskih tvrtki i ustanova. Izdvojili smo nekoliko. Najprije HDZ-ov vijećnik Zlatko Grčić.

  -Kako će biti riješen problem slivnih voda iznad Bolnice prema Tušmeru?

  - Pitanje je vezano uz aglomeraciju budući da će tim projektom biti riješen i taj problem, ali i još jedno pitanje postavljeno na Aktualnom satu vezano uz stanje mostova u Dugoj Resi, jer sređujemo i Inzl i Tušmer. Cilj nam je kada se uđe u radove da kvalitetno saniramo i probleme vode i odvodnje slivnih voda kao i mostove. Do tada ćemo probat samo sigurnosno „krpat“ ; nećemo ići u neku investiciju i onda za par godina to rušiti. I o jedenom i o drugom se razmišlja i planira, bio je odgovor gradonačelnika Tomislava Boljara.

  -Postoji li mogućnost nabave novog razglasa na sprovodima i dodatnih kolica za prijevoz vijenaca i cvijeća, pitao je HSS-ov  Anđelko Grman.

  -Već neko vrijeme imamo problem s razglasom te ćemo morati nabaviti novi što bi mogli realizirati  kroz najduže iduća dva mjeseca. Također planiramo nabaviti nova kolica za vijence i cvijeće, hladnjaču i vozilo za prijevoz pokojnika. Minimalne tehničke uvjete smo dobili, još nam nedostaje dodatna oprema, prostor smo opremili kako bismo omogućili funkcioniranje cjelokupne djelatnosti u našem novom odjelu koji ćemo oformiti za pružanje kompletne usluge ukopa i pogrebnih usluga, odgovorila je direktorica Čistoće Duga Resa Josipa Škrtić Pucarević.

  -Završen je Advent u Dugoj Resi te me  zanima koliki je bio trošak ove manifestacije, bilo je pitanje HDZ-ovog  Vjekoslava Tuteka.

  -Klizalište je bilo 224 tisuće kuna, plus koncerti plus naravno prihodi. To će biti prezentirano u izvješću. Također smo doregistrirali tvrtku Čistoća zato da oni fizički i zakonski to mogu raditi što ujedno znači da će brigu o klizalištu voditi upravo ta tvrtka. Pučko otvoreno učilište bi se trebalo baviti kulturnim programom, a Turistička zajednica s marketingom, odgovorio mu je gradonačelnik iznijevši još nekoliko podataka.

  -U 30-tak dana trajanja manifestacije bilo je 19 različitih radionica i aktivnosti, vezanih isključivo za djecu. Još važnije je to da je preko 11 tisuća djece posjetilo klizalište plus ostalih posjetitelja. Posebno nas veseli da smo imali posjete iz cijele županije, okolnih županija te čak i okolnih država.

  Aktualno  je bilo  i pitanje vijećnika AUZ-a Marka Benića.

  -Na označenim parkiralištima u gradu Dugoj Resi postoji dosta automobila koji  stoje mjesec-dva-tri bez tablica. Kako to riješiti i maknuti ih s tih mjesta budući da u gradu ionako nema dovoljno parkirališnih mjesta?

  -Trenutno imamo četiri prijave građana, vezano uz to da je neko neregistrirano vozilo na javnoj površini i da bi se trebalo ukloniti. O tome pregovaramo s tvrtkom Mladost i pregovori bi ovih dana trebali završiti. Da bi se moglo ukloniti vozilo s javne površine moraju se napraviti neki preduvjeti. U našoj Odluci o komunalnom redu stoji da bi po dostavljenoj obavijesti takvo vozilo trebalo ukloniti u roku od osam dana, a budući nemamo pauk službu  upravo i pregovaramo s tvrtkom Mladost. Nadam se da ćemo do sljedeće sjednice Vijeća u Dugoj Resi imati i pauk službu, odgovorio je gradski pročelnik Mladen Rakočević. (m.m.)