Prvi Karlovački

Od ponedjeljka nova regulacija prometa na Dubovcu

Autor: Ksenija Begović

21.01.2021

Karlovac

Očekuje se da će ovakva regulacija prometa biti na snazi tri tjedna do mjesec dana, poručuju iz Grada

Na gradilištu rekonstrukcije državne ceste D6, uvode se manje izmjene u regulaciji prometa, javljaju iz gradske uprave. Naime, za promet se zatvara Kupska ulica pa će nova regulacija biti na snazi od ponedjeljka.

Za promet osobnih vozila i vozila do 3,5 tone dozvoljene nosivosti u smjeru Pivovare promet će se odvijati od kružnog raskrižja Marmontove aleje, Primorskom ulicom u Ulicu Frana Supila, lijevo u Ulicu Ruđera Boškovića, Pivovarskom ulicom do Šporerove ulice i dalje na Ulicu Dubovac u smjeru kretanja.

Za promet iz smjera Pivovare u smjeru grada regulacija se ne mijenja se u odnosu na sadašnje stanje. Dakle, promet ide državnom cestom D6 do raskrižja s Ulicom Antuna Nemčića, Ulicom Antuna Nemčića, Ulicom Luščić, Ulicom Miroslava Krleže do državnih cesta D545 ili D6 i dalje.

Za promet kamiona nosivosti veće od 3,5 tona zabranjen je promet od kućnog broja 18 Ulice Dubovac u smjeru Centra. Također je zabranjen promet navedenih vozila Žumberačkom ulicom, Ulicom Donja Jelsa, Brdo i Brodarci.

Sav navedeni promet se odvija državnom cestom D6 u smjeru Novigrad i obratno do pivovare odnosno kućnog broja 18 Ulice Dubovac, navode u priopćenju iz Grada.

Što se tiče autobusnog prometa stajališta linijskog prometa javnog gradskog prijevoza na području gradske četvrti Dubovac se ne mijenjaju, odnosno, zadržava se stajalište istočno od Nemčićeve ulice na parkiralištu Nacionalnog svetišta.

Na području mjesnog odbora Borlin mijenja se ruta prometovanja linijskog prijevoza na način da će se linijski promet odvijati svojim prvotnim smjerom prometovanja državnom cestom D6 u smjeru Gornjih Stativa i obratno, stoji također u gradskom priopćenju.

Grad Karlovac nastoji što više olakšati prometovanje spomenutim područjem te u tom smislu intenzivno surađuje s izvođačem radova kako bi regulacije prometa bile što jednostavnije s obzirom na okolnosti, odnosno obim i složenost rekonstrukcije.

Također smo uspješno dogovorili „izmještanje“ kamionskog prometa u smjeru Novigrada i dodatno rasteretili alternativne smjerove prometovanja za građane, odnosno vozače osobnih automobila.

Svi mjesni odbori i gradske četvrti redovito su na raspolaganju građanima za dodatne informacije, te dodatno komuniciramo s Dječjim vrtićem Dubovac i Osnovnom školom Dubovac kako bi korisnici i prema tim točkama nesmetano prometovali. Očekuje se da će ovakva regulacija prometa biti na snazi tri tjedna do mjesec dana, poručuju iz Grada.

Gradskoj je upravi, opetovano ističu, na prvom mjestu sigurnost građana.

Prilikom svake nove regulacije prometa prioritet i fokus nam je najprije na sigurnosti građana, odnosno stanovnika na spomenutim lokacijama, a posebno pješaka i djece.

Stoga molimo sve vozače osobnih automobila na strpljenje i razumijevanje kao i dosad, a Grad Karlovac će i dalje javnost informirati o svim novim izmjenama u prometnoj regulaciji, te u dogovoru s izvođačem u datom trenutku pronaći najbolja moguća rješenja privremene prometne regulacije, zaključno stoji u priopćenju.