Od krađe novca i drva do vožnje bez vozačke i "pod parom"...

VIŠE IZ RUBRIKE

  Krađa novca

  Jučer je zaprimljena prijava 58-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj 7. rujna iz garaže u Novom Centru u Karlovcu otuđio novac. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

  Krađa drva

  U Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena je prijava 68-godišnjaka da mu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 7. do 8. rujna s lagera u šumi na području općine Bosiljevo otuđio drva u trupcima u vrijednosti većoj od 6000 kuna.

  Počinio više prometnih prekršaja i smješten u posebne prostorije policije

  Policijski službenici su jučer u Karlovcu kontrolom u prometu utvrdili da 57-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje, bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 1,15 g/kg upravlja neregistriranim i neosiguranim mopedom. Prethodno se vozač u više navrata oglušio na pokušaje zaustavljanja policije. Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebne prostorije policije te će protiv njega nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

  Kaznom zatvora, novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja kažnjen prekršitelj prometnih propisa

  Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden počinitelj više prometnih prekršaja. Naime, radi se o 31-godišnjaku koji je 7. rujna na Turnju u Karlovcu prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,05 g/kg te pretjecao drugo vozilo na dijelu kolnika gdje je izvučena središnja puna crta.

  Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, 6.500 kuna novčane kazne i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.