Prvi Karlovački

Nema više zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, obustavlja se i javni prijevoz osim taksija

21.03.2020

Koronavirus

S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa koronavirusa, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke, obajvljeno je stranici koronavirus.hr.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 21. ožujka 2020. godine donosi Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja što znači.

Stožer je također donio i odluku o privremenom obustavljanju javnog prometa u trajanju od 30 dana od dana donošenje ove odluke.

Privremena obustava odnosi se na: javni linijski promet putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza, javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu javni prijevoz osoba u željezničkom prometu, tramvajski i drugi javnogradski promet, sve ostale nespomenute vrste javnog prijevoza (žičare, uspinjače, drugo).

Privremeno se, za vrijeme trajanja ove Odluke, zatvaraju i svi željeznički i autobusni kolodvori.

Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedu i nadzor provođenja mjera iz ove Odluke.

Ova odluka se primjenjuje se od 22. ožujka 2020. godine.