Prvi Karlovački

Od 28. rujna kreću prijave građana za subvencionirane stambene kredite

Autor: Branko Obradović

25.08.2020

Mozaik

APN je u ponedjeljak objavio poziv kreditnim institucijama za prikupljanje ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih stambenih kredita

APN je u ponedjeljak objavio poziv kreditnim institucijama za prikupljanje ponuda za sklapanje ugovora o davanju subvencioniranih stambenih kredita, a kako se doznaje iz resornog ministarstva, zahtjeve građana u novom krugu prijava agencija bi trebala početi zaprimati od 28. rujna.

-APN poziva sve kreditne institucije koje na području Republike Hrvatske mogu prema posebnom propisu obavljati poslove davanja kredita na tržištu da dostave ponudu za sklapanje ugovora s RH, kojom se obvezuju odobravati subvencionirane stambene kredite i s tim u vezi obavljati poslove pod uvjetima i na način određen Zakonom o subvencioniranju stambenih kredita ili pod uvjetima koji su za korisnika kredita ili RH povoljniji od uvjeta propisanih zakonom, stoji u pozivu objavljenom u dnevnom tisku i na internetskoj stranici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 1. rujna 2020. godine do 16 sati, a njihovo javno otvaranje obavit će se idućeg dana, 2. rujna u 10 sati u prostorijama APN-a.

Po obradi ponuda i sklapanju ugovora o poslovnoj suradnji APN-a s kreditnim institucijama, 9. rujna bi trebao biti objavljen popis banaka koje će davati subvencionirane kredite, kada će biti poznate i efektivne kamatne stope za eurske i kunske kredite koje su pojedine banke ponudile.

Nakon toga, 14. rujna, slijedi objava oglasa o početku subvencioniranja stambenih kredita, u kojem će stajati da će zaprimanje prijava, koje banke u ime svoje klijenata predaju u APN, započeti 28. rujna, doznaje Hina iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.