Vikend policijska akcija u prometu

Od 119 prekršaja, čak 70 prekoračenje brzine

VIŠE IZ RUBRIKE

Brzina, alkohol, pojas

Tijekom vikenda su na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog dovedena dvojica počinitelja prometnih prekršaja, državljani Bosne i Hercegovine

Na području Policijske uprave karlovačke tijekom proteklog vikenda od 23. do 25. veljače provedene su preventivno-represivne akcije u prometu.  O rezultatima akcije izvijestili su priopćenjem iz PU karlovačke.

-Utvrđeno je 119 prekršaja, a od toga se šest prekršaja odnosi na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 70 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 18 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te jedan na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, kako navode.

Rekordi što se tiče koncentracije alkohola i prekoračenja brzine zabilježeni su na području Slunja.

-Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 50-godišnjeg vozača osobnog automobila u Slunju, a iznosila je 2,35 promila. Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 94 km/h na državnoj cesti DC-1 na području Slunja, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 60 km/h.

Tijekom vikenda su na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog dovedena dvojica počinitelja prometnih prekršaja, državljani Bosne i Hercegovine.

-Policijski službenici su na graničnom prijelazu Maljevac 23. veljače kontrolirali 21-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.
Zatim su u večernjim satima 24. veljače policijski službenici u Vojniću utvrdili da također osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje vozilom upravlja 25-godišnjak. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 1320 eura.
Također je i danas na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden bosansko-hercegovački državljanin kojeg su 25. veljače policijski službenici kontrolirali u prometu i utvrdili da upravlja osobnim automobilom slovenskih nacionalnih pod utjecajem alkohola od 2,08 promila. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu od 1320 eura, stoji u priopćenju.