Prvi Karlovački

Očekujemo pobjedu tima „Odvažno za Hrvatsku“

14.03.2020

Politika

Druženje s predsjednikom HDZ-a  Andrejom Plenkovićem i njegovim timom “Odvažno za Hrvatsku“ dan uoči unutarstranačkih izbora u HDZ-u upriličeno je danas u Papa’s bar-u.

Novinarima se pritom obratio kandidat za zamjenika predsjednika Tomo Medved koji je naglasio kako očekuju pobjedu njihovog tima.

-Očekujemo da će članovi prepoznati tim kao odgovor na izazove i da će cijeli tim na čelu s Andrejem Plenkovićem dobiti povjerenje članova HDZ-a. Očekujem da će članovi HDZ-a prepoznati kvalitetu programa, jasno definirane ciljeve koje želimo postići, da će svjesni svega onoga što smo do sada učinili prepoznati koliko je važno birati odlučne ljude koji su stanju nositi teret odgovornosti, koji su u stanju donositi složene odluke, a ova situacija s epidemijom koronavirusa nas upravo podsjeća na to koliko je važno imati ozbiljne, stručne i odgovorne ljude, a to upravo čini Vlada RH i na taj način se odnosimo prema svim izazovima, a tako očekujemo i u perspektivi. Iza nas je 15 dana dinamičnog programa kampanje za unutarstranačke izbore. Obišli smo cijelu Hrvatsku, obišli smo sve županije. Nažalost uslijed ovih okolnosti epidemije koronavirusa poštujući preporuke Stožera civilne zaštite prekinuli smo model velikih okupljanja i tribina, već smo se odlučili za ovakav oblik susreta s članovima na otvorenom prostoru uz kavu, razgovor, na način iskazivanja zahvale članovima HDZ-a na svemu onome što su učinili za stranku i s jasnim predstavljanjem kako programa, tako i kandidata. Kada govorimo o važnosti ovih unutarstranačkih izbora moramo se osvrnuti na sve ono što smo kao Vlada učinili u proteklih tri i pol godine i upravo osloncem na te uspjehe i rezultate u svim resorima bazirali smo naš novi program „Odvažno za Hrvatsku“ koji sažima sva bitna pitanja, sve resore i sve pravce razvoja Hrvatske u skladu s očekivanjima naših građana. Isto tako kako bi se naš program mogao u potpunosti realizirati, za ove izbore nudimo ljude koji su svojim dosadašnjim iskustvom, obnašanjem različitih dužnosti dokazali da se mogu nositi s velikim izazovima, ljude koji su obnašali vrlo odgovorne dužnosti i stoga smo na ovim izborima izašli kao tim koji garantira postizanje svih onih ciljeva koje smo jasno definirali kroz naš program. I zato je važno i pozivam članove HDZ-a da izađu na izbore sutra i da svoj glas i svoje povjerenje daju Andreju Plenkoviću i timu „Odvažno za Hrvatsku“, istaknuo je Medved.

Kao članove tima istaknuo je i Zdravku Bušić, Olega Butkovića, Ivan Anušića i Branka Bačića.

Rekao je i kako imaju više od 500 biračkih mjesta u Hrvatskoj, te kako su poštujući preporuke stožera zatražili sve preventivne mjere i preporuke od nositelja pripreme za provedbu izbora i kako vjeruje da će izbori proteći u najboljem redu.

– Ovom prilikom pozivam i članove koji će izaći na izbore i biračke odbore  da se strogo pridržavaju preporuka Stožera kako ni na koji način ne bi ugrozili svoje zdravlje, poručio je.

Naglasio je i kako očekuje da će veliki broj članova HDZ-a izaći na izbore iako dio članova možda neće izaći poštujući sve poduzete mjere.

-Nakon sutrašnjih izbora, pobjednici na izborima, u svakom slučaju imat će legitimitet za daljnje vođenje stranke.  Ujedno apeliram na članove da ne idu u velikim grupama, da se pridržavaju svih onih mjera i preporuka koje upućuje stožer, a s druge strane birački odbori će sigurno poduzeti sve preventivne  mjere u cilju zaštite zdravlja koje je moguće provesti na biračkim mjestima, istaknuo je između ostalog Medved.

Osvrnuo se i na sms-ove koji su iz suprotnog tabora počele kružiti među članovima.

-Od samog početka kampanje ja sam pozivao na argumentirano predstavljanje programa, nažalost neke kolege su koristile retoriku koja nije prihvatljiva za unutarstranačke izbore. Danas je to poglavito vidljivo. Dobio sam jako puno poziva članova HDZ-a da ih se bombardira sms porukama različitog sadržaja. Očekujem da će Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a utvrditi tko to čini i tko stoji iza toga. Naime, iz nekih sms poruka koje sam imao prilike vidjeti je da se pokušava zbuniti članstvo na način da se radi određena kombinatorika nekakvih težnji određenih kandidata. Može se iščitati otprilike tko stoji iza toga. Očekujem da će Središnje izborno povjerenstvo reagirati na to i poziv je članovima da vodeći računa o svemu onome što smo komunicirali kroz kampanju da je tim „Odvažno za Hrvatsku“ vrlo jasno i precizno definirao u kom pravcu želimo voditi stranku u narednom razdoblju, a kolegama koji se služe ovakvim metodama  poziv je da prekinu s tim, da ne muče članstvo jer zasigurno neće s tim postići efekt koji žele. Uvjeren sam i vjerujem u članstvo HDZ-a, u njihovu mudrost i da će oni u konačnici donijeti pravu odluku, zaključio je Medved. (sl)

Foto: (ič)