Grad Karlovac

Objavljen Javni poziv za predlaganje programa i projekata javnih potreba u kulturi Grada Karlovca za 2024. godinu

VIŠE IZ RUBRIKE

Očekuju se zanimljivi programi

Javni poziv trajat će do 20 rujna ove godine.

Javni poziv za predlaganje programa i projekata javnih potreba u kulturi Grada Karlovca za iduću godinu objavljen je 16. kolovoza i trajat će do 20 rujna ove godine.

Potvrdila je to na današnjoj konferenciji za novinare pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Draženka Sila Ljubenko.

Podsjetila je tko se sve može javiti na ovaj javni poziv.

Rekla je i kako se od prošle godine gradske ustanove ne javljaju na ovaj natječaj.

O aplikaciji kojom se online prijavljuju svi zainteresirani više je rekla voditeljica Odsjeka za kulturu, Irena Šegavić Čulig.

Najavila je i informativnu radionicu koja će biti održana 30. kolovoza u 18 sati u Maloj vijećnici za prijavitelje koji imaju potrebu da ih se uputi u sami natječaj ili im se pojasne tehnički detalji.

 

Klikni za ostatak članka

Javne potrebe Grada Karlovca u kulturi za koje se sredstva osiguravaju iz Proračuna Grada Karlovca jesu: kulturne djelatnosti, kulturno-umjetničko stvaralaštvo, kulturne manifestacije i djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom od interesa za grad Karlovac.

Pravo podnošenja prijave imaju ustanove u kulturi kojima Grad Karlovac nije osnivač, udruge civilnog društva, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici, vjerske zajednice i ostale pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture, odnosno programske djelatnosti za koje se raspisuje javni poziv.

Prijave se podnose elektronskim putem pomoću aplikacije SOM natječaji.

Programi i projekti ustanova u kulturi kojima je osnivač Grad Karlovac nisu predmet Javnog poziva, jer se na natječaj više ne prijavljuju ustanove kulture kojima je Grad Karlovac osnivač, a u skladu s novim Zakonom o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi (NN 83/2022). 

Ukupno procijenjena planirana vrijednost Javnog poziva za 2024. godinu je do 265.000,00 EUR ovisno o mogućnostima proračuna za 2024. godinu.

Planira se ugovoriti dodjela financijskih sredstava za okvirno do 50-tak ugovora.

Sve formalno valjane prijavljene programe i projekte razmatrat će i kvalitativno vrednovati nadležna kulturna vijeća Grada Karlovca putem aplikacije SOM natječaji.

Kulturna vijeća svoj prijedlog koji sadrži popis programa i projekata s bodovima i predloženim iznosom financijske potpore dostavljaju Upravnom odjelu za društvene djelatnosti. 

Zapisnici kulturnih vijeća objavljuju se na mrežnim stranicama Grada Karlovca.

Gradonačelnik Grada Karlovca na temelju prijedloga Kulturnih vijeća donosi Odluku o dodjeli financijskih sredstava.

Program javnih potreba u kulturi utvrđuje se zajedno s donošenjem proračuna Grada Karlovca za 2024. godinu i objavljuje se na službenim mrežnim stranicama Grada Karlovca.

Korisnici kroz aplikaciju SOM udruge Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Karlovca dostavljaju dokumentirano programsko (opisno) i financijsko izvješće o namjenskom korištenju sredstava.