Karlovačka županija

Objavljen javni natječaj za učeničke stipendije

VIŠE IZ RUBRIKE

Za lakše školovanje

S područja Županije 50-tero učenika moći će ostvariti stipendiju u iznosu od 70 eura na mjesec

Karlovačka županija i ove godine nastavlja stipendirati učenike i studente, a danas je objavljen javni natječaj za učeničke stipendije.

Njih 50-ero s područja Karlovačke županije moći će ostvariti stipendiju u iznosu od 70 eura na mjesec, i to u trima kategorijama: 10 za socijalni status, 10 za darovitost i 30 za deficitarnost zanimanja.

Pritom, Odlukom o utvrđivanju deficitarnih zanimanja slijedeća zanimanja određena su kao deficitarna: zidar, tesar, vozač motornog vozila, bravar, vodoinstalater, elektroinstalater, rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, strojobravar, monter suhe gradnje, fasader, instalater grijanja i klimatizacije, soboslikar-ličilac, limar, CNC operater, stolar, mesar, šivač, autolimar, tokar, elektromehaničar, pekar, armirač, krovopokrivač, medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege, strojarski tehničar, medicinski laboratorijski tehničar.

U skladu s prošlogodišnjom praksom, nastavlja se s elektronskom prijavom, odnosno prijave se podnose isključivo putem elektroničkog sustava za podnošenje prijava. Svi detalji i informacije o samom natječaju objavljeni su poveznici: Natječaj za dodjelu stipendija učenicima na području Karlovačke županije za školsku godinu 2023./2024. (kazup.hr)

Natječaj za dodjelu studentskih stipendija bit će objavljen u drugoj polovici studenog.

Inače, od 1994. godine, kada su prvi put dodijeljene, do danas - stipendije je dobio 1721 učenik i student. Ukupno je iz županijskog proračuna na to utrošeno gotovo 10 milijuna kuna.