Maturanti Tehničke škole metalske struke Karlovac iz 1969. godine

Obilježili 55 godina od polaganja mature

VIŠE IZ RUBRIKE

obljetnica

Jedanaest maturanata iz 1969. godine prisustvovalo proslavi

Maturanti Tehničke škole metalske struke Karlovac generacija 1968./1969. školske godine,  proslavili su u petak 55 godina mature. Upisana su bila na početku školovanja 1965./66. godine 43 učenika. Obljetnici ih je prisustvovalo jedanaest: Miroslav Bruči, Dejan Velimirović, Milić Dojčinović, Duško Dujić, Boris Turk, Miljenko Ožura, Vladimir Tušetić, Emil Stern, Tihomir Tot, Zdenko Cecelja i Ivan Vrbanić. Proslava je organizirana u Restoranu Tempu.

-Kao i obično uz dosjetke i šale vezane za školske dane, koji nisu bili nimalo laki, a da se o disciplini i ne govori. Dođe razrednik prije nastave, donese imenik i piše "Kazna za pušenje sinoć u Radićevoj". Drugom zgodom "Kazna zbog ne pisanja domaće zadaće. molim da roditelji dođu u školu". Nestašluka je bilo, jer je to bilo i vrijeme "djece cvijeća", prisjetio se Miljenko Ožura.

Zanimljivo je za istaknuti da je kroz četiri školske godine u tom razredu bilo školovano više od 70 učenika, jer su se odjeli znali spajati. Od tog broja maturirala su samo 23 najmarljivija učenika.

-Nezamisliva je selekcija i prolaznost za današnje vrijeme. Tada u Karlovcu za metalska zanimanja nije bilo poteškoće za pronaći zaposlenje. Strojarski tehničar bilo je unosno zanimanje. Neki su nastavili školovanje na Višoj strojarskoj školi i na Strojarskom fakultetu, kazao je Ožura, dugogodišnji profesor u Osnovnoj školi Dubovac.