Mjesni odbor Orlovac

Obilježena obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Dubravka Pranjića

VIŠE IZ RUBRIKE

Orlovac

Dubravko Pranjić poginuo je 28. listopada 1991. godine u Domovinskom ratu braneći grad Vukovar

Mjesni odbor Orlovac tradicionalno svake godine obilježava godišnjicu pogibije hrvatskog branitelja i orlovačkog sina Dubravka Pranjića, koji je poginuo 28. listopada 1991. godine u Domovinskom ratu braneći grad Vukovar. Ove godine obilježavanje obljetnice pogibije Dubravka Pranjića počelo je u subotu posjetom 35 mještana Orlovca gradu heroju Vukovaru.

-Odali smo počast Dubravku Pranjiću na mjestu njegove pogibelji, a odali smo počast i svim žrtvama Domovinskog rata na Memorijalnom groblju u Vukovaru. Posjetili smo i Spomen dom Ovčara i obišli stalni postav Muzeja u vukovarskoj bolnici. Svoja sjećanja na Dubravka Pranjića iznio nam je njegov suborac i zapovjednik Josip Horvat-Mađar, kazala je predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Orlovac Sanja Crnković.

Obilježavanje obljetnice pogibije Dubravka Pranjića nastavljeno je danas u Orlovcu. Održana je sveta misa u kapeli svetog Antuna Padovanskog, a zatim su položeni vijenci i zapaljene svijeća ispred spomen ploče na Društvenom domu Orlovac. Molitvu je predvodio župnik župe Sveta Tri Kralja Banija velečasni Antun Kolić, a prigodnim riječima prisutnima se obratila predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Orlovac Sanja Crnković. Komemoraciji su nazočili i članovi obitelji pokojnog Dubravka Pranjića. U ime Grada Karlovca obilježavanju obljetnice pogibije Dubravka Pranjića prisustvovao je predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić.